VUČIĆ: Razočarao sam se u Zapadne države sve su nas prevarili!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je da je imala jako dug sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da ga nikada nije videla “toliko razočaranog“.

 

Ona je navela, gostujući na RTS, da je najviše vremena na tom sastanku bilo reči o situaciji na Kosovu i Metohiji.

“Najiskrenije, nikada nisam videla predsednika toliko razočaranog reakcijama naših partnera. Situacija je teška poslednjih nedelja i mislim da je sve ono što se dešavalo nešto što je svojevrsan presedan“, rekla je ona.

 

Kako je dodala, i ona je sama razočarana nedostatkom reakcije partnera Srbije, da nije čula nikakvu osudu zbog hapšenja direktora Kancelarije za KiM, a da je očekivala “oštru“.

Advertisements

“Imali smo težak ponedeljak, tešku sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Predsednik je tada razmišljao hladne glave, bez emocija, da je pustio emocije da uzmu maha situacija se ne bi dobro završila“, rekla je ona.

 

Brnabićeva navodi da je bila optimista i da je poziv predsednika na unutrašnji dijalog jasna poruka da je Srbija spremna na dijalog, ali da situacija postaje sve teža.

“Kad smo u ponedeljak imali predstavnike Kancelarije za KiM na Kosovu da razgovaraju o miru, napadnuti su puškama, dugim cevima, imali smo otmicu Marka Đurića, a ti ljudi su išli da razgovaraju o kompromisu“, rekla je ona.

 

Na pitanje da li postoje neka nova saznanja kada je u pitanju taj slučaj, premijerka navodi da postoje saznanja, te da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera, međutim nije htela da precizira tačno o kome je reč.

 

b92

Advertisements

error: