OPET ŽALOPOJKE! SELAKOVIĆ: I mene su pokušali da ubiju na Kosovu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedan je Marka uzeo za levu nadlakticu i povukao ga sa sobom, a drugi je ostao s puškom uperenom prema meni. Pitao me je jesam li ja Selaković, mogao sam samo da posmatram kako vezuju i odvode Marka.

 

Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, u intervjuu za Kurir kaže da je posle terora albanskih separatista, kako naziva nasilan upad kosovskih specijalaca u Kosovsku Mitrovicu, još uvereniji da Priština nije imala ni najmanju nameru da ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

Kaže da im je glavni cilj bilo zauzimanje severa, ali da se pokazalo da se „Vučićeva reč mnogo ozbiljnije sluša nego što je to bio slučaj s nekim njegovim prethodnicima“. Opisuje i šta mu je prolazilo kroz glavu dok mu je albanski specijalac držao nišan puške na grudima.

Advertisements

 

– Niko normalan i razuman nije mogao da očekuje da će reakcija albanskih vlastodržaca biti takva. Takvi događaji vas osveste u smislu da shvatite koga imate naspram sebe, da su albanski separatisti na KiM mnogo više nečiji eksponenti nego što su samostalni donosioci odluka koje sprovode. Nije bilo nimalo prijatno, to je bio gest terora nad golorukim narodom.

 

Šta vam je prolazilo kroz glavu kad ste shvatili da Đurića hapse?

– To se dešavalo pred mojim očima. Dvojica su nam prišla. Jedan je Marka uzeo za levu nadlakticu i povukao ga sa sobom, a drugi je ostao s puškom uperenom prema meni, zadužen da ja ne mrdnem odatle. Pitao me je jesam li ja Selaković, odgovorio sam potvrdno i mogao sam samo da posmatram kako vezuju Marka. Bilo mi je najvažnije da se ne osramotimo i budemo dostojanstveni.

 

KURIR

Advertisements

error: