A MEDIJI SU OVO PREĆUTALI! U Nišu masovni protesti protiv Vučića i SNS!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Građani Niša okupili su se u centru grada kako bi izrazili protest protiv odluke Gradskog veća da prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore aerodroma “Konstantin Veliki” na državu.

 

Ovakvu odluku treba da “aminuje” i Skupština Grada na prvom narednom zasedanju, a građani su se okupili kako bi ih upozorili na svoj stav o tome. Poručili su i da će s protestima nastaviti, a da to zavisi upravo od Skupštine. Sednica tog tela trebalo je da bude održana u četvrtak, ali, prema poslednjim informacijama, biće odložena.

 

Više od hiljadu građana protestovalo je oko sat vremena u centru Niša, tražeći da gradska vlast stopira odluku veća, a od gradonačelnika Darka Bulatovića da podnese ostavku.

Nakon protesta, gradska kuća je bila zatrpana avionima od papira i toalet papirom. Protest je juče prijavljen policiji, a pokrenut je na društvenim mrežama. Nikakvih incidenata nije bilo.

Advertisements

Organizator Miloš Bošković kaže da ova “odluka, čak i da nije ekonomski štetna za grad, a jeste, predstavlja uvredu i ponižavanje Nišlija”.

 

Svi političarima su usta puna decentralizacije, a oni su sada rešili da prebace to na Beograd, dodaje.

Demonstranti poručuju da svaki deo piste, tornja, pripada Nišlijama.

Kako javlja reporterka N1, bio je ovo jedan od najmasovnijih protesta u poslednje vreme u tom gradu.

Gradonačelnik Niša nije se obratio okupljenima, a nije odgovarao ni na pozive N1.

N1 SRBIJA FOTO: INSAJDER.NET S. Ilić

Advertisements

error: