DRECUN ZA PINK: Srbija je najbogatija i najmoćnija država Balkana

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun, rekao je za Pink, da su događaji koji su se ovih dana dogodili na KIM pogrešan potez Prištine, što pored ostalog pokazuje i dolazak Mogerini u Beograd. Kako kaže, sada počinju da se razotkrivaju i treba da iskoristimo situaciju.

 

– Veoma je nestabilna i nažalost biće i u narednom periodu napeta situacija na Kosovu. Ono što posebno zabrinjava jeste koncentracija oružanih snaga koje vrši Priština. Zatim se vrši koncentracija veterana terorističke OVK kao i radikalni islamisti koji uvek mogu da dejstvuju – rekao je Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM.

Kako kaže, dobro je kada krene razotkrivanje. Jedino je pitanje, dodaje on, to što ako su znali šta se priprema zašto nisu obavestili javnost.

 

– Tako da ta činjenica uključuje i Pacolija u sve to. To je njihova zajednička akcija ali se verovatno zbog nekih njihovih stvari razotkrivaju. Provaljeni su pa sad kreću priče. To je ničim isprovocirana nametnuta akcija. I ovo pokazuje ko je sve to unapred spremao – rekao je Drecun.

Advertisements

On je naglasio da je posebno Novo brdo ugroženo. Kako kaže, oni će nastojati da pridobiju pojedine Srbe i da poremete jedinstvo, ne bi li razbili jedinstven stav oko zajednice srpskih opština, kao i promena etničke strukture, što i jeste njihov cilj.

 

Kako kaže, to je bila smišljena provokacija koja bi im omogućila da isceniraju nered.

– Ovo je bio pogrešan potez Prištine, to pokazuje i dolazak Mogerini u Beograd. Svi su ćutali i to pokazuje da je to pogrešan potez i treba da iskoristimo situaciju. Ono što me zabrinjava je da je kosovski problem ubačen u sučeljavanja Zapada i Rusije a preko Srbije. Mi smo pojačali našu međunarodnu poziciju i imamo unutrašnu političku stabilnost. To nekome ne odgovara, Srbija jača i najznačajnija je zemlja na Balkanu – rekao je Drecun.

 

Vesić je objasnio da smo mogli da vidimo zaključak sa poslednjeg sastanka u Briselu, da se pod hitno formira zajednica srpskuih opština.

 

PINK

Advertisements

error: