NIKOLA PILIĆ: Novak deluje loše ne mogu ga gledati kako se muči

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nikola Pilić smatra da je Novak prerano počeo da se takmiči na turnirima i da zbog toga doživljava poraze.

 

Nekadašnji trener srpskog tenisera Nikola Pilić tvrdi da Novak još nije mentalno i fizički spreman za turnire. Novak Đoković poražen je u prvom meču ATP turnira u Majamiju pošto ga je za svega 69 minuta savladao Francuz Benoa Per sa 6:3, 6:4. Srbin je delovao nemoćno i umorno, daleko od forme po kojoj ga svi pamte. Prvi put je u karijeri doživeo tri vezana poraza posle 2007. godine, kada je izgubio pet mečeva zaredom.

 

– Novak jako loše deluje! Čini mi se da nije fizički i psihički spreman za turnire, odnosno da igra pred 10.000 ljudi. To nije Novak! To nije onaj Đoković koga svi znamo! Gledao sam meč u Majamiju i video sam da mu nije lako. Hteo je da se predstavi u najboljem svetlu, ali ne ide – rekao je za Kurir Nikola Pilić, a potom očinski dodao:

Advertisements

 

– Žao mi ga je gledati onakvog na terenu! Ovo u Majamiju je bilo ništa!

 

Nikola Pilić smatra da Novak Đoković ne bi trebalo da ovako krcka svoj teško stečeni ugled u svetu.

– Novak mora da bude mentalno i fizički siguran u sebe da može da se bori i pobeđuje. Znam da sada svima koji ga vole izgleda nemoćno, ali to se događa kad se vratiš na teren posle duže pauze. Isto prolaze i Venus Vilijams i Sten Vavrinka, a verovatno će se to desiti i Mariju. Profesionalni tenis je skroz nepredvidiv.

 

KURIR

Advertisements

error: