Ovako vlast podstiče rađanje: Majka troje dece pred otkazom zato što neće u SNS!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Majka troje dece proglašena je tehnološkim viškom – brže, jače, bolje!

 

U Narodnom pozorištu „Sterija” u Vršcu sve je spremno da se Bojana Ivanov Đorđević proglasi tehnološkim viškom. Ova mlada žena, koja već pet godina radi kao dramaturg u vršačkom pozorištu, završila je postdiplomske master studije u oblasti teorije dramskih umetnosti i medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a trenutno je na postdiplomskim studijama primenjenog pozorišta na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Međutim, ni to što je najškolovanija radnica u pozorištu, izgleda da Bojanu neće sačuvati od otkaza.

 

Marina Lazarević, vd direktorka pozorišta, obavestila je pre nekoliko dana kolektiv da je urađena nova sistematizacija po kojoj će jedino Bojana Ivanov Đorđević biti proglašena tehnološkim viškom, dok će se istovremeno primiti tri nova radnika: jedan u tehnici i dva glumca. Pojedini članovi sindikata i Upravnog odbora priznali su da su glasali za sistematizaciju iako je nisu ni pročitali. Misteriozna sistematizacija još uvek nije okačena na oglasnoj tabli, mada ju je usvojio Upravni odbor i Gradsko veće.

 

Vršiteljka dužnosti direktora Marina Lazarević na pomenutom sastanku istakla je da su ona i gradonačelnica „nudile Bojanu ostalim institucijama kulture, ali nju niko nije hteo” (sic!). Tako da će se najškolovanija radnica pozorišta koja je pritom i majka troje maloletne dece, po svoj prilici, naći na ulici.

Advertisements

 

Kako smo došli u situaciju da se dramaturzi, sa položenim master ispitom, proglašavaju za tehnološki višak u pozorištima, a da medicinska sestra sa dvojkom iz diplomskog bez ikakvih problema radi kao glumica? Kao glumac u vršačkom pozorištu radi i hemijski tehničar – analitičar, a šefu scene niko ne pravi problem zbog nesvakidašnjeg svedočanstva mašinskog tehničara bez upisanih ocena i prosečne ocene! Između njih i Bojane je puno razlika, ali je svakako najveća ta što ovo troje sa diskutabilnim srednjoškolskim diplomama imaju amajliju koja ih štiti od svih uroka – člansku kartu SNS-a.

 

Bojana, kao što već pogađate – nije član Srpske napredne stranke. Sama je kriva. Da se na vreme učlanila u SNS, kao što je to uradila većina zaposlenih u vršačkom pozorištu, sada ne bi lupala glavu kako će prehraniti i školovati troje dece. Da je bila mudrija, a manje tvrdoglava, pa na vreme poverovala u bolju budućnost koju nam obećava Aleksandar Vučić, možda bi baš ona bila direktorka pozorišta u kojem se ovih dana proglašava tehnološkim viškom.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: