KAKVA BRUKA! Jelena Milić: NATO nas je sa razlogom bombardovao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Direktorka Centra za evroatlantske studije kaže da je neobjašnjivo da 16 godina posle bombardovanja u Srbiji ljudi ne znaju šta se događalo.

 

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić očekuje da će sa Međunarodne konferencije o NATO u Beogradu biti poslata poruka o uspostavljanju konsenzusa oko nedavne prošlosti, kako bi se u obostranom interesu planirala budućnost.

 

Milić je rekla da će učesnicima konferencije biti preneti najvažniji zaključci sa NATO samita iz Varšave, koji se tiču odnosa NATO i EU, stabilnosti van granica NATO, zatim odgovor NATO – a i EU protiv “ruske kampanje dezinformacija”, a dva panela će se, kaže, odnositi na aktivnosti Srbije i alijanse.

Advertisements

 

Takođe, organizacije civilnog društva, koje su, dodaje Milić, svih ovih godina neverovatno stigmatizovane, predstaviće svoja iskustva i glavne nalaze.

 

Komentarišući izjavu kojom je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio žaljenje zbog žrtava bombardovanja 1999. godine, Milić kaže da je on eksplicitno izrazio žaljenje zbog žrtava, poginulih civila, radnika RTS i ostalih nevinih žrtava, ali je, kaže, ponovio da su svrha i cilj vazdušne NATO kampanje bili opravdani, a to je da se zaštite civili.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: