HAOS NE PRESTAJE! Islamisti u Francuskoj ubili policajca

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Francuski policajac koji je se tokom talačke situacije menjao za taoce i time spasao desetak ljudi preminuo je od zadobijenih povreda, javlja BBC.

 

Reč je o potpukovniku Aronou Beltramu koji je pomogao da se okonča talačka situacija na jugu Francuske u kojoj je ubijeno troje ljudi, a ranjeno 16.

 

Francuski predsednik Emanuel Makron Beltrama je proglasio za heroja.

Objavljujući vest da je Beltram preminuo, francuski ministar policije Žerar Kolom na Tviteru je naveo: “Dao je život za svoju zemlju. Francuska nikada neće zaboraviti njegovo herojstvo, njegovu hrabrost i njegovu žrtvu“.

 

Podsećamo, napadač je identifikovan kao 25-godišnji Raduan Lakdim, a prema rečima francuskih zvaničnika napad je izvršio u tri faze.

Advertisements

 

Prvo je ukrao jedno vozilo u Karkasonu, kada je ubio putnika i teško ranio vozača.

Zatim je nešto dalje pucao na jednog policajca koga je ranio. Nekoliko minuta kasnije, on je upao u supermarket u mestu Treb, oko 10 kilometara od Karkasona gde je ubio još dvoje ljudi, jednog zaposlenog i jednog kupca.

 

Drugi taoci su uspeli da pobegnu, a on je zadržao jednu ženu. Arno Beltram, koji je poslat na mesto napada tu je predložio da zameni mesta sa tom ženom.

Napadač je tada teško Beltrama, na šta su elitne snage žandarmerije upale u supermarket i ubile napadača.

 

B92

Advertisements

error: