NAJNOVIJA VEST! Islamistički teroristi PONOVO napali narod u Francuskoj

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novi terorističi napad u Francuskoj. Muškarac, naoružan upao u supermarket na jugu Francuske, pucao i uzeo taoce, uzvikujući parole Islamske države.

 

Kako prenose svetski mediji, u tom napadu stradale su dve sobe. Drama se dešava u gradu Karkasonu na jugu Francuske. Francuski istražitelji su potvrdili da se napad tretira kao teroristički i da je apadač uzviknuo da pripada Islamskoj državi.

Mediji su preneli i da je napadač uzvikivao parole specifične za simpatizere islamističke paravojne formacije Islamska država.

 

Istragu je odmah preuzela francuska protivteroristička jedinica.

Advertisements

Napadač je u međuvremenu oslobodio taoce, a u supermarketu je ostao zabarikadiran on i jedan policajac. Situacija još uvek nije pod kontrolom, kazali su lokalni policijski zvaničnici.

Francuski premijer je izjavio da je talačka kriza na jugu zemlje veoma ozbiljna, a na lice mesta odmah se uputio ministar spoljnih poslova Francuske.

 

Mediji kažu i da je prethodno u gradiću Trebu jedan naoružani napadač ranio jednog policajca i pobegao. Za sada se ne zna da li su ta dva incidenta povezana.

 

B92

Advertisements

error: