VARAJU GRAĐANE ŠIROM SRBIJE: Uvaljuju šerpe pa traže zlato

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dvojica muškaraca na ulicama Beograda presreću starije gospođe i nude im „na poklon“ posuđe, a kad one nasednu, zauzvrat im traže vredan nakit.

 

Dvojica muškaraca na ulicama Beograda presreću starije gospođe i nude im „na poklon“ posuđe, a kad one nasednu, zauzvrat im traže vredan nakit

Dvojica prevaranata u vozilu novosadskih registarskih tablica kruže Srbijom i pljačkaju starije građane nudeći im skupocene šerpe u zamenu za zlato.

Beograđanka srednjih godina koja je pukom srećom izbegla prevaru tvrdi za Kurir da su je prevaranti obrlatili na brzinu, pre nego što je uspela da shvati o čemu se radi.

Advertisements

 

– Bila sam na ulici u mom naselju na Zvezdari kad mi je iz automobila neko doviknuo: „Ej! Gde si ti, dugo se nismo videli. Gde baš na tebe da naletim?“ U vozilu su bila dva muškarca, od kojih je vozač ličio na poznanika kog dugo nisam videla. Ponudili su da me povezu do kuće i ja sam pristala.

 

Odmah su počeli priču kako promovišu posuđe neke firme koje nisu uspeli da prodaju i da neće moći da ga prenesu preko granice zbog carine, pa hoće da ga poklone. Pokazivali su mi tiganj i šerpu, prvo kao poklon, da bi, kad su videli da mi se posuđe dopalo, tražili nešto zlata kao kompenzaciju. Rekli su makar gram, može i lomljenog, kako bi mogli da se opravdaju u firmi – priča sugrađanka, koja iz straha od prevaranata nije želela da joj objavimo ime.

 

KURIR

Advertisements

error: