VOJTEHOVSKI: Vučić je uvredio sve žene nismo mi mašine za rađanje

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novinarka Tatjana Vojtehovski, govoreći o merama za natalitet koje je donela država, kaže da je njima predsednik Aleksandar Vučić ponizio žene. Ne možete da posmatrate žene kao rentu utrobe, koje će da rađaju decu za gvozdene pukove, navela je. Država neće da nađe sistemsko rešenje za nestale bebe, za vršnjačko nasilje, naglasila je u Novom danu.

 

Vojtehovski smatra da ne postoji nikakav plan za populacionu politiku u našoj zemlji. Podsticaj i to da će žene rađati decu “za novac”, ne mogu da shvatim, kaže novinarka, dodajući da možda najsiromašniji sloj može da kaže da je to u redu.

Država uporno neće da uradi sistemsko rešenje za nestale bebe, neće da donese Aleksin zakon, užasno je vršnjačko nasilje u školama, nabraja.

 

“Predsednik je, naravno, ponizio žene… Ne možete da posmatrate žene kao rentu utrobe, koje će da rađaju decu za gvozdene pukove”, naglasila je.

Vojtehovski kaže da živimo u zemlji u kojoj, kad ta žena izađe iz braka, ne može da naplati alimentaciju ili je ona naplaćena “na papiru”, da živimo u koordinatama “tucite u četiri zida”, da se otpuštaju trudnice, žene koje se vraćaju s porodiljskog.

 

Država nam poručuje, kaže Vojtehovski – rađajte decu nama, nama su potrebna, dajte nam vašu utrobu. Dobićete nekoliko hiljada dinara dve godine i, šta onda, pita.

Advertisements

Deca odlaze, navodi, i pre će prati sudove negde u inostranstvu nego da ostanu ovde.

 

Vi to dete ne možete da prehranite, bojite se da li ćete moći da ga lečite ako se razboli, kaže, podsećajući na to da se deca u našoj zemlji leče sms-ovim. Dodaje da, kao roditelj, u ovoj zemlji ne znate kako da se nosite sa vršnjačkim nasiljem i nasiljem uopšte. Neće deset hiljada puta nekoliko meseci to rešiti, ističe gošća Novog dana.

 

Govoreći o društvu uopšte, Vojtehovski kaže da mi sebi laskamo da smo građansko društvo, a da to ne možemo biti ako nemamo građansku svest. Ovaj narod je depresivan i apatičan, a to je najopasnije stanje u koje može da se dođe, da čovek kaže – pa ja tu ne mogu ništa, navodi. “Mi smo jedan napaćen narod,koji je toliko unižen, i koji je razvio podanički mentalitet prema vlastodršcima”.

Ističe da se stvari u društvu rešavaju ad hok, i da država isto tako nalazi rešenja, ne kako treba – sistemski.

 

Prestrašna je stvar da se roditelji obraćaju novinarima da ukažu na problem vršnjačkog nasilja nad njihovim detetom, i kada su se prethodno obratili svima, priložili ogroman broj dopisa raznim institucijama, kaže.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: