PREDSEDNIK VUČIĆ: Kosovo je Srbima sada samo problem

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon otvaranja novog pogona firme Bizlink u Prokuplju, Vučić je naveo da je u 2001. godini u Srbiji ubijeno 215 ljudi, dok je prošle godine ta brojka bila 76.

 

“Dakle, gotovo tri puta manje nego ‘idealne’ 2001. godine. Ne tri odsto, ili 30 odsto manje, što bi bio dobar rezultat. Nego tri puta manje! To su zvanični podaci i činjenice. Ali, ne možete to da objasnite ljudima koji mrze, naročito ako to ne odgovara njihovim političkim interesima”, rekao je Vučić.

On je dodao da samo u Londonu i samo od uboda nožem godišnje strada više ljudi nego u celoj Srbiji.

 

Podsetimo da je N1 juče objavio prilog u kome nije bilo reči o ukupnom broju ubistava već isključivo o činjenici da, od trenutka kada je ministar policije objavio rat mafiji, nije rasvetljeno nijedno ubistvo koje sama policija tretira kao obračun među kriminalnim grupama. Za 17 meseci u kriminalnim obračunima u Srbiji ubijeno je 22-oje ljudi, dok počinioci u gotovo svim tim slučajevima nisu otkriveni.

Advertisements

 

Niko nije odgovarao za pogrom nad Srbima
On je podsetio da je uskoro 14 godina od martovskog nasilja nad Srbima na Kosovu, za koje do sada niko nije odgovarao.

 

“Toliko o Euleksu i o međunarodnoj pravdi. A za Prištinu, od njih nisam ni očekivao ni bolje ni više”, rekao je Vučić i dodao da će Srbija, u skladu sa svojim mogućnostima i poljem delovanja, nastaviti da bude uz Srbe na Kosovu i da će se boriti mirnim sredstvima, odnosno da neće provocirati.

On je odbacio optužbe opozicije da Beograd opstruira istragu ubistva Olivera Ivanovića u sevrnoj Kosovskoj Mitrovici i rekao da je istražni proces u rukama kosovskih organa.

 

“Vidim da se to ne razvija ni u kakvom pravcu. Dobijamo čudna pitanja i neke čudne odgovore… Izgleda da će na kraju naše sumnje da budu potvrđene”, rekao je Vučić.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: