SKUPŠTINA SVE KRIJE! Vazduh u Pančevu OZNAČEN kao najlošiji u Evropi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Ko to štiti direktore i katastrofalan remont umesto živote građana? – pita se poslanica Marinika Tepić

 

Poslanica Nove stranke u Skupštini Srbije, Marinika Tepić, tražila je od ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da učini nešto povodom, kako je navela, jezive informacije o zagađenosti u Pančevu, Beogradu i okolini.

 

Naime, Tepić je napisala da Petrohemija Pančevo već duže vreme ispušta u vazduh preopasan hlor iz PEVG proizvodnje, te da su u pitanju desetine tona kancerogenog azbesta i čiste, metalne žive.

Ona je upozorila na živote građana, i njihovo zdravlje koje usled ovoga biva narušeno, i nadovezala se na čelne ljude Petrohemije i upitala, “ko ih štiti?”

 

Tepić je na Tviteru napisala:

“Tražila sam u Skupštini hitne odgovore od ministra Trivana na jezive info za Pančevo, Beograd i okolinu: Zašto se krije da Petrohemija Pančevo već duže vreme ispušta u vazduh preopasan hlor iz PEVG proizvodnje? Ko to štiti direktore i katastrofalan remont umesto živote građana?”, napisala je Tepić.

Advertisements

Marinika Tepić je u razgovoru za Espreso.rs rekla da problem postoji već dugo, ali da se krije, a da sve ide na štetu građana Srbije.

 

– To je ogroman problem koji menadžment Petrohemije krije već mesecima, i ne samo za Pančevo, već i okolinu i Beograd, naročito što smo u više navrata imali bas snažnu košavu. U atmosferu, dakle iznad naših glava, ispuštaju izuzetno opasan i toksičan hlor. Ministar to mora takođe znati jer se radi o državnom gigantu, uostalom supruga Jovana Trivan mu je članica Nadzornog odbora te iste Petrohemije – objašnjava Tepić i dodaje da problem postoji u proizvodnji PEVG (to je plastika koju Petrohemija proizvodi) i da je tu došlo do problema još pre više od 7 meseci:

 

– Oni ćute i misle druge važnije teme će gurnuti ovu pod tepih. A taj trovalentni hrom koji se ispušta je katastrofalan za ljudsko zdravlje. Nema nikakvih količina koje su dopustive, ni minimalna, ni maksimalna, ništa ne sme ići u vazduh. Remont koji planiraju početkom aprila to neće promeniti – završava naša sagovornica.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: