OVE TRI OSOBE I DALJE SLAVE ĐINĐIĆEVU SMRT: Dobro je što nije živ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred Vlade Republike Srbije, a politička pozadina ubistva još nije otkrivena. Iako o Đinđiću sada većina političara govori kao o velikom vođi koji se borio za demokratske promene, i da je živ da bi danas mnoge stvari bile drugačije, nekada nije bilo tako.

 

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nekadašnji predsednik Srpske napredne stranke i nekadašnji radikal, na mitingu Srpske radikalne stranke pred odlazak njenog lidera Vojislava Šešelja u Hag imao je poruku za Đinđića, i to samo godinu pre nego što je ubijen.

Advertisements

 

– Ako neko od vas u idućih mesec ili dva vidi negde Zorana Đinđića, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom – rekao je tada Nikolić.

 

Nikolić je takođe govorio da je Đinđić uhapšen odmah po povratku u zemlju, ne bi predvodio “izdajničku opoziciju” u Srbiji.

 

– Kad je to dobro što je on uradio, kad je putovao po zemljama agresorima rata i pozivao da još malo pritisnu i popustiće Milošević. Što se nije on kandidovao za predsednika države? Nema petlju. Potura Koštunicu, kaže nema.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: