“KRLE, NEKAD IDOL” – Čovek koji je od Tadićevog savetnika postao Vučićev bot

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Krle se dao u kritiku postojećeg sveta, uglavnom na Tviteru, mada je u poslednje vreme rado viđen gost na svim televizijama. Na njegovom udaru je uglavnom nejaka opozicija.

 

Susretom bezličnih studenata medicine Srđana Šapera i Nebojše Krstića na Anatomskom institutu, iznad leševa u formalinu, počela je priča o momcima koji su, zahvaljući Vladi Divljanu, Zdenku Kolaru i fotografijama Dragana Papića, postali idoli u celoj Jugoslaviji. Bili su to manekeni dobrog duha i zvuka, za kojim su ludovale devojke od Zagreba do Beograda.

 

Za njih se neko vreme govorilo i kao o „pankerima s Dedinja“, a u to elitno naselje dospeli su zahvaljujući Krletovoj ljubavnoj vezi s Mirom, starijom ćerkom Cvijetina Mijatovića, tadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ.

 

Decenijama kasnije, marketinški stručnjaci Šaper i Krstić, zahvaljujući svom drugaru, tadašnjem frontmenu Demokratske stranke i vascele Srbije Borisu Tadiću, ušli su u srpsku politiku. I izgleda zauvek ostali. Svako na svoj način. Kad je Tadić ovaj dvojac, na opšte zaprepašćenje svoje stranke i mimo svih demokratskih procedura, promovisao kao svoje savetnike, gorostas hrvatskog žurnalizma Denis Kuljiš, sada vatreni Vučićev fan, uskliknuo je kako je Srbija konačno uradila nešto dobro za svoj imidž. Tako je i izgledalo. Međutim, stvari obično nisu onakve kakvim se čine na prvi pogled.

 

O tome bi mogao da svedoči Boris Tadić, ali nije voljan: „O Nebojši Krstiću ne bih više trošio reči. Sve što sam imao rekao sam. I zvanično i nezvanično.“

 

Nije koliko bi mogao.

SVI JUNACI NIKOM PONIKOŠE Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Nebojša Krstić
Bivši predsednik Srbije ocenio je da njegov pulen i nekadašnji medijski savetnik sprovodi naprednjačku filozofiju.

„S Nebojšom Krstićem sam se razišao nakon izbora 2012. godine. Stavovi koje danas zastupa govore mi da bi se to desilo i da sam pobedio na izborima, jer su mnogo bliži naprednjačkoj vlasti i političkoj filozofiji nego mom načinu upravljanja i razumevanja politike. To što on danas govori s mojom politikom nema nikakve veze i vezivanje mog imena za njega samo proizvodi konfuziju“, reče Tadić za Nedeljnik. I ućuta.

Advertisements

 

S druge strane, prozvani Krstić odgovori u Kuriru da je dobro da ljudi javno iznose politička neslaganja, ali da je bolje da se lična osećanja ostave „za po kući“.

 

„Rekao bih da ne zagovaram ni naprednjačke, ni demokratske, ni plave, ni žute, ni crvene ideje, podržavam ideje za koje mislim da su dobre za Srbiju. Podržavam put Srbije ka EU, mirno rešavanje kosovskog pitanja dijalogom i reforme države i društva. U tom smislu, ne proizvodim konfuziju ja, već stranke koje ili nemaju nikakve ideje, ili se odriču svojih samo zato što ih trenutno sprovodi Vučić“, priznade nam Krstić.

 

I tako postade Vučićev, nezvanični – pripejd savetnik.

 

Dosta su napete te stvari s pripejdom, moraš unapred da uplatiš da bi ga koristio. S postpejdom je lakše – potrošiš, pa možeš i posle da platiš. Nebojša Krstić Krle nema tu dilemu – njegova opcija je „pripejd“.

 

Ali nije nekadašnji doktor u Domu zdravlja u Komiži jedini koji je dezertirao iz Demokratske stranke, pošto se raspala u paramparčad. U toj vrsti „preljube“ s Vučićem jedino ga je možda, ali možda, nadmašila Jelena Trivan. Ona je nastupila mnogo bestidnije čak i od Aleksandra Šapića. Olja Bećković je u „Utisku nedelje“ promivisala tadašnju plavušu, uzdanicu Rasima Ljajića, kao misleću ženu, što je Trivanova doživela kao da skače na glavu u ladnu vodu. Krenula je da pliva, i zasad joj dobro ide. Preronila je od Rasima do Borisa Tadića (usput izjavivši da mu je bila najvernija žena. Sic!), a onda je brzopotezno dezertirala iz Demokratske stranke i neko vreme se predstavljala kao politički analitičar (inače, to je najtraženije zanimanje u Srba). Došla je do pozicije „vlasnika“ Službenog glasnika. Držimo joj palčeve. I glavu iznad vode.

 

Sve se to kuvalo dok je Tadić smišljao rečenicu: „Vidimo se u nekom drugom filmu“. Biznismeni, koristoljupci, savetnici, postali su grobari opcije koja se predugo baštinila na leđima ubijenog Zorana Ðinđića.

A pre toga Nebojša Krstić je bio ponosan na svoju ulogu. I na svog Borisa.

 

IZVOR: NEWSWEEK
FOTO: Dnevni Žurnal

Advertisements

error: