OVO JE VELIKA SRAMOTA! Srpski POLITIČARI distribuiraju drogu albanske mafije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Da li se ljubav prema Kosovu i Metohiji meri gramima ili kilogramima?

Odavno je poznato da su šiptarski narko-dileri „povezani sa pojedinim srpskim državnim službenicima ili ljudima bliski njima“ u švercovanju droge, ali je hapšenja Marka Jablanovića, brata državnog sekretara u Vladi Srbije, ipak mnoge zaprepastilo.

 

U međuvremenu, njemu je određen pritvor od 30 dana zbog osnovane sumnje da je sa još tri lica učestvovao u proizvodnji i rasturanju 2,8 kilograma marihuane.

 

Šule: Biće smena

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac nije propustio priliku da na Tviteru prokomentariše slučaj hapšenja Marka Jablanovića. „Kako stvari stoje, neko će biti smenjen, ali u policiji. Ko sme da pretresa službena vozila Vlade i još da nalazi drogu!? Vladavina SNS prava”, napisao je Šutanovac.

S druge strane, Marko Nicović, nekadašnji policijski načelnik, za „Alo!” kaže da je to velika bruka za Srbiju.

 

– Hapšenje brata državnog sekretara je velika bruka za državu, ali posao sa narkoticima odavno cveta na ovim prostorima, pogotovo kada je u pitanju transport sa Kosova u užu Srbiju. Šiptarski dileri su odavno povezani sa ljudima koji su u vlasti ili su bliski srpskim državnim funkcionerima jer ko će njih da kontroliše ili pretresa, tako da očekujem da će se posao s drogom nesmetano nastaviti, verovatno u još većem obimu – kaže Nicović za „Alo!”.

 

Darko Trifunović, stručnjak za bezbednost, kaže da policija zaslužuje sve pohvale za najnovija hapšenja u vezi s narkoticima, pa tako i sa privođenjem Marka Jablanovića, ali i ističe:

Advertisements

– Svaka čast policiji, ali Državna bezbednost bi morala da se pozabavi ovim. Srbija je umesto prolazne stanice otkako su sklonjeni svi domaći veliki igrači (dileri) postala zaustavna stanica za narkotike. Pa gram heroina je jefitniji u Beogradu nego u Tirani i deca nam se drogiraju po osnovnim i srednjim školama, što nije bio slučaj pre 10-15 godina. Očigledno je da postoji veza između naših državnih funkcionera ili ljudi bliskih njima i šiptarskih dilera, a upravo zato bi naša bezbedonosna agencija morala da se uključi u celu priču. Da se razumemo, nisam ja protiv DB-a, nego sam za to da cela ta organizacija prođe kroz reformu kako bismo na najbolji način zaštitili naše građane od te pošasti – kaže Trifunović.

Biljana Popović Ivković, državna sekretarka u MUP-u, juče je demantovala da su narkotici pronađeni u bilo kojem vozilu Vlade, ali nije htela ni da potvrdi ni da demantuje hapšenje Marka Jablanovića.

 

– Svako ko se ogreši o zakon, svako, biće uhapšen. Tu nema apsolutno nikakve dileme. Ono što ja mogu da kažem je da su uhapšene tri osobe u Beogradu i jedna osoba u Kraljevu. I taj postupak se sada vodi, slučaj je pred tužilaštvom, policija je uradila svoj deo posla i mislim da smo pokazali da nema, niti će biti zaštićenih. Što se tiče napisa u medijima, da vam kažem da droga nije pronađena ni u kakvom, ni u jednom automobilu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, niti u bilo kom drugom vozilu bilo kog drugog ministarstva. Dakle, o svim drugim okolnostima se vodi istraga i razumećete da ne mogu da zadirem u detalje istrage, jer je u toku – navela je Ivkovićeva.

 

ALO

Advertisements

error: