VELIČANSTVEN DIZAJN! Mazda predstavila auto budućnosti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mazda je na auto-salonu u Ženevi izložila dva koncepta koji pokazuju u kom smeru će se kretati dizajn sledeće generacije modela ovog proizvođača. Osim toga, premijeru je imala i redizajnirana “šestica” karavan.

 

Japanski proizvođač na ovogodišnjoj ženevskoj izložbi nije predstavio nove modele, ali je privukao pažnju publike konceptima Vision Coupe i Kai, koji najavljuje naslednika aktuelne Mazde 3.

Oba koncepta debitovala su prošle jeseni na tokijskom salonu automobila, a u Ženevi su imala evropsku premijeru.

 

Karakteriše ih modernizovani Kodo dizajn – elementi poput velike maske hladnjaka i uskih farova koji se zavlače duboko u prednja krila automobila ovde su još naglašeniji nego na aktuelnim Mazdinim produkcijskim modelima. Iako nije reč o klasičnim sportskim modelima, oba koncepta imaju izrazito sportski izgled.

Advertisements

Mazda Vision Coupe je luksuzna kupe limuzina sa enterijerom koji odlikuje minimalstički, ali luksuzni dizajn, sa ukrasnim elementima od drveta i klasičnom instrument tablom sa analognim satovima, dok je veliki digitalni displej multimedijalnog sistema vešto uklopljen u gornji deo komandne table.

 

Iako bi fanovi Mazde voleli da ovaj automobil jednog dana vide na drumu, za sada nema zvaničnih potvrda da bi koncept mogao da bude pretočen u serijski model.

B92

Advertisements

error: