SUPER DEVOJKA: Završila diplomatiju, sudi, vozi kamion, radi u optici….

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Savetujem svim ženama da što više ulažu u sebe, da se što više trude i bore za sebe, jer sigurno će im se to na kraju isplatiti. Svaki trud i svako znanje vrediće im nekada, poručila je povodom Međunarodnog dana žena svestrana mlada Banjalučanka Ana Lukajić.

 

Sa 26 godina, osim što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka, smer međunarodni odnosi, Ana je optičar, kozmetičar, poslastičar, teniski sudija, model i vozač visokoteretnih vozila.

Fakutetsku diplomu do sada nije imala priliku da koristi, odnosno da pronađe posao u struci, ali bez obzira na to njen radni dan traje i do 15 sati obzirom da pored povremenih poslova svakodnevno radi u jednoj banjalučkoj optičarskoj radnji i kozmetičkom salonu. “U optici radim puno radno vreme osam sati, a u salonu po potrebi zavisi od koliko imam klijenata zakazanih, a to se uglavnom svodi na najmanje 12 do 15 radnih sati dnevno”, ispričala je Ana Lukajić ekipi Anadolije.

 

Govoreći o fakultetskom obrazovanju konstatovala je da je vjrovatno sudbina tako htela da se ne bavi onim za šta se školovala. “Bila mi je želja da se bavim tim, nije bilo prosto prilike pa sam se preorijentisala na drugu stranu gde ima i posla”, kaže ona.

Pošto je u srednjoj školi stekla zvanje kozmetičkog tehničara već deset godina bavi se tim poslom. “Radim nokte i ostale kozmetičke usluge. U optici sam sasvim slučajno došla sam pre dve godine i naučila i taj posao, zapravo zanat”, rekla je Ana.

Advertisements

 

Kada je u pitanji vožnja kamiona i autobusa, Ana je krenula od početka, polaganja vozačkog ispita za automobil, a usledili su i kamion, motor i veliki kamion.

“Ne znam, prosto je to nekako bilo normalno. Pošto mi se otac i brat bave prevozom bilo je normalno da i ja položim za to iako sam žensko”, kaže mlada Banjalučanka koja se za volanom autobusa i kamiona oseća kao u običnom automobilu.

 

Dok joj je otac preneo ljubav prema vozilima, majka je zaslužna za većinu ostalih Aninih usmerenja, a naročito za znanje i ljubav prema izradi torti. “To volim da radim, ali ne radim često, sve zavisi od potreba mušterija”, ispričala je ona i dodala da je svi kreativni poslovi ispunjavaju.

 

Obzirom da poseduje ITF licencu za teniskog sudiju, Ana redovno sudi na ATP Challenger Banjaluka, već sedam, osam godina, a osim toga sudila je i na nekoliko turnira u inostranstvu.

Na pitanje kako stiže da se bavi svim tim poslovima Ana Lukajić kaže da je navikla i da joj dan počinje u 6 ujutro, a završava oko ponoći.

Ukoliko je prva smena u optičarskoj radnji, nakon toga odlazi na svoj redovni fitnes trening pa produžava do kozmetičkog salona. “Onda se to tako spoji, retko kad sam kod kuće i retko kad imam vremena za sebe izuzev tog treninga što sebi posvetim malo vremena čisto zbog zdravlja i leđa”, kaže ona.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: