Muftija beogradski: Kosovo je kolevka Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Islamskoj zajednici Srbije je, ističe, u interesu da u ovoj zemlji bude više muslimana, a “cepanjem Kosova muslimani postaju manjina”.

 

Islamska zajednica Srbije ima poštovanje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću I relativno dobre odnose sa vlastima u državi, kaže muftija beogradski I vojni, Mustafa Jusufspahić, I ističe da bi ta verska zajednica volela da se uvaže I njena mišljenja, kada je u pitanju Kosovo.

Poslanica muftije niškog za Ramazan: Čuvajmo svoje džamije namazom u ramadanu i posle njega.

 

– Ne volimo da nam se zemlja cepa, a nije ni pravedno odvajati kolevku ove zemlje – rekao je Jusufspahić, prenoseći stav IZS po tom pitanju.

Islamskoj zajednici Srbije je, ističe, u interesu da u ovoj zemlji bude više muslimana, a “cepanjem Kosova muslimani postaju manjina”.

– To je uostalom ono što sam rekao i ministru spoljnih poslova Gambije, koja je preispitivala svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je nešto što mi iskreno mislimo – naveo je Mustafa Jusufspahić u intervjuu za Srpski telegraf.

 

Napominje da je s predsednikom Vučićem ista generacija I ponosan je, dodaje, što može da mu kaže sve što misli, kao I što se mišljenje ISZ uzima u obzir kada se donose neke važne odluke.

Advertisements

– Tako bismo voleli da se uvaži i naše mišljenje kada je u pitanju Kosovo – naveo je muftija beogradski.

Oni, kaže, gledaju napred, ka budućnosti.

– Tu vidimo našu i vašu decu u slozi, u zemlji u kojoj nema trzavica. Ako to ne postignemo, bićemo odgovorni pred Bogom – kaže muftija.

 

Smatra da Srbija treba da bude veoma ponosna i što ove godine obeležava jubilarnih 150 godina postojanja Islamske zajednice, što je, ističe, pola veka više multikulturalnosti u odnosu na Hrvatsku koja je prošle godine obeležila 100 godina postojanja Islamske zajednice.

 

Govoreći o položaju muslimana u Srbiji, Mustafa Jusufspahić kaže da imaju sva prava kada su u pitanju zakonske odredbe, a da problemi nekada nastaju u praksi, zavisno od opštine do opštine.

– Naša deca rastu i odgajaju se u Srbiji i mi joj želimo samo najbolje. Islamska zajednica Srbije je uvek bila sastavni deo odbrambenog sistema ove zemlje – rekao je Jusufspahić, koji je I muftija vojni.

 

TELEGRAF

Advertisements

error: