TOTALNO PUKLI! Radikala i Demokrate daleko ispod cenzusa

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Prvi, nepotpuni rezultati beogradskih izbora, doneli su nam očekivanog prvoplasiranog, ali ono što se dešava “malo ispod”, mnogi nisu očekivali.

 

Iako uzorak nije potpun, teško je očekivati da će lista koja nosi ime po Aleksandru Vučiću završiti mnogo ispod 45 odsto glasova, a sa sigurnošću možemo da kažemo još samo nekoliko stvari – lista okupljena oko Dragana Đilasa biće druga sa dvocifrenim rezultatom (16%-19%), a cenzus su prešli i Aleksandar Šapić (8%-10%) i SPS (6%-7%).

 

“Ne davimo Beograd” i koalicija Dveri-DJB su “najjači među malima” i imaju između 3,5 i 4 odsto glasova.

 

Oba rezultata mogu da se tumače kao prilična iznenađenja – svakako pozitivno za štab NDM i prilično negativno za Obradovića i Radulovića apsolutni debakl doživela je Demokratska stranka, stožer promena iz prošlog veka i stranka koja je dala gradonačelnika sredinom devedesetih, sa oko 2,5 odsto na političku marginu izgleda ponovo idu radikali – 2,5 tamo se već dugo nalazi DSS sa skromnih 1,1 odsto .

Advertisements

Svetlo Ljubiše Preletačevića Belog se bez “sarme” ugasilo – iznenađenje predsedničkih izbora je na skromnih 2,5.

LDP bez koalicije nema šta da traži na izborima, bez obzira na stara ili nova lica – imaju manje od jednog procenta, tačnije 0,2 više od stranke Čedomira Jovanovića imaju npr. jedna Ruska stranka, Marko Bastać, Zelena stranka i Pokret obnove kraljevine Srbije, a “daleko” od njih se nalaze Zavetnici sa 0,7 odsto veliki listić sa gomilom lista (24) nije imao mnogo smisla – četiri su u skupštini, a čak 14 ih ima manje od jedan odsto glasova.

 

b92

Advertisements

error: