LJUDE NE ZANIMA GLASANJE! Više od 800,000 građana nije još glasalo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Beogradu se održavaju izbori za odbornike Skupštine grada. Biračka mesta otvorena su od 7 do 20 sati, pravo glasa ima 1.606.693 birača, koji mogu da glasaju na 1.185 biračkih mesta. Ko je od 24 liste uspeo da osvoji odbornička mesta i ko će vladati Beogradom u naredne četiri godine saznajte u specijalnoj emisiji na TV N1 od 20 sati.

 

19.31 – CeSID je saopštio da je do 19 časova na izbore u Beogradu izašlo 48,4 birača.

19.23 – Nekoliko hiljada slepih i slabovidih u Beogradu i ovoga puta moglo je da glasa jedino uz nečiju pomoć, čime im je, kažu, uskraćeno pravo na tajnost izbora.

 

19.17 – Do 19 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda je izašlo ukupno 48,2 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA.

19.08 – Prema podacima Gradske izborne komisije (GIK), do 18.00 časova na izbore za odbornike Skupstine grada Beograda izašlo je 44,66 odsto birača, a nisu uočeni ozbiljniji problemi. Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je da tokom dana nisu zabeležene nepravilnosti koje mogu da bace sumnju na izbornu proceduru.

Advertisements

18.59 – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je u opštini Savski venac i kaže da ima duplo prebivalište – u Banjaluci i Beogradu.

18:26 – Do 17 časova na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda pravo glasa iskoristilo je 41,2 odsto upisanih u birački spisak, saopšteno je iz Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID).

 

18.15 – Do 16 časova nema porasta broja biračkih mesta na kojima su zabeležene nepravilnosti na samim biračkim mestima i taj procenat iznosi šest odsto, saopštila je CRTA.

 

Ipak na pojedinim biračkim mesta na kojima su već zabeležene nepravilnosti, desile su se nove nepravilnosti. U pitanju su nepravilnosti poput neproveravanja ličnih isprava birača, nekorišćenje spreja, vođenje paralelnih evidencija birača nezavisno od biračkog spiska kao i kršenje tajnosti glasanja.

 

DNEVNI ŽURNAL – N1

Advertisements

error: