Mercedes uvodi novi digitalni kokpit u sve modele

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nemački proizvođač potvrdio je da će potpuno digitalizovana komandna tabla sa multimedijalnim sistemom koji je debitovao na novoj generaciji A klase uskoro biti ugrađivana i u ostale Mercedese.

 

Kao zamena za Mercedesov COMAND uređaj, novi MBUX multimedijalni sistem, sa dva digitalna displeja spojena u vidi velikog tableta na komandnoj tabil, baziran je na sistemu Lunux, a ima Nvidia grafičku kartu i 8 GB RAM memorije.

 

Kako kažu u Mercedesu, ovaj sistem je lakši ta korišćenje, sa samo dva nivo menija po dubini.

U razgovoru za Car Advice, šef razvojno-istraživačkog odeljenja nemačke kompanije, Ola Kaellenius, najavio je da će MBUX “u narednih nekoliko godina” biti uvršten u sva vozila iz Mercedesove ponude.

Advertisements

 

Ovaj sistem ima mogućnost upravljanja glasovnim komandama (poput Amazon Alexa i Google Assistant programa), a aktivira se izgovaranjem fraze “Hej, Mercedes”.

Nakon toga, vozač ima mogućnost da govornim naredbama upravlja većinom komandi i funkcija u automobilu koje su dostupne u okviru MBUX sistema.

 

U novom Mercedesu A klase, MBUX je dostupan u tri verzije. Osnovna se sastoji od dva spojena displeja od po 7 inča, dok su u vrhu ponude dva ekrana od po 10,25 inča. Između njih, na raspolganju je opcija koja predstavlja kombinaciju jednog sedmoinčnog i jednog dispelja dijagonale 10,25 inča.

 

B92

Advertisements

error: