MIRKO ALVIROVIĆ TEŠKO BOLESTAN: Čuveno TV lice bori se protiv raka

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Autor emisije „SAT“ letos operisan u Nemačkoj, nakon čega je lečenje nastavio na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

 

 

Mirko Alvirović (70) prolazi kroz životnu dramu. Čuveni voditelj Radio-televizije Srbije suočen je sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, zbog čega se već šest meseci leči na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Voditelj emisije „SAT“ letos je operisan u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima. Alvirović redovno prima terapiju, ali je, kako saznajemo, njegovo zdravstveno stanje i dalje kritično. Iako je suočen sa ozbiljnom bolešću, on ne gubi nadu da će dobiti najtežu životnu bitku. Porodica i najbliži prijatelji su uz njega u ovim trenucima, što mu daje dodatnu snagu da izdrži.

 

Iako prolazi kroz najtežu fazu u svom životu, Mirko Alvirović čini sve da završava svoje poslovne obaveze. On je u subotu, saznajemo, bio u redakciji emisije „SAT“ i razgovarao sa zaposlenima. Kada su ga kolege videle, zabrinule su se jer je loše izgledao. Međutim, on se nije žalio, pa je odradio sve ono zbog čega je i došao na posao.

Advertisements

 

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radi kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Omiljen je među gledaocima, a njegovu emisiju osim vozača vole i turisti, koji zahvaljujući njoj dobijaju brojne informacije. Visok rejting beleži i u inostranstvu. Pored nekoliko časopisa i emisije „SAT“, koja se emituje na Prvom programu RTS, stvorio je i NAVAK – Nacionalnu vozačku akademiju, prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji. Alvirović poseduje vozačku dozvolu za sve kategorije osim za A, kao i licencu za instruktora vožnje. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Sertifikovani je predavač i ispitivač u oblasti unapređenja znanja iz bezbednosti saobraćaja. Mirko je oženjen i ima dva sina – Mladena i Momira.

 

Pokušali smo da stupimo u kontakt s voditeljem, kao i s članovima njegove porodice, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

 

KURIR

Advertisements

error: