BRAVO! Srbin oženio Albanku i osnovao porodicu na jugu Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zoran Tomić je bio prvi momak iz Srbije koji je “povukao nogu” i doveo snajku iz Albanije sad već daleke 2010 godine. Ubrzo za njim istu stvar su uradili mnogi muškarci sa sela koji u Srbiji godinama nisu mogli da pronađu suprugu za sebe. Bilo je to pre osam godina.

 

Situacija se danas promenila. Momci se i dalje žene Albankama, ali više nije reč o ljudima sa sela već o lekarima, pilotima, inženjerima…

A kako je sve to izgledalo avgusta 2010. godine…

“U opštini Kuršumlija nedavno je sklopljen prvi brak između Srbina i Albanke, a “novopečeni” supružnici koriste usluge prevodioca jer još ne znaju jezik partnera.

Advertisements

 

Iako je Kuršumlija blizu administrativne linije sa Kosovom, u njoj nikada nije bilo mešovitih brakova osoba iz srpske i albanske zajednice. Čak su i retke prijateljske veze Srba i Albanaca prekinute nakon rata 1999. godine.

 

Međutim, pre desetak dana, u kuršumlijskom planinskom selu Sagonjevo sklopljen je brak između Zorana Tomića (35) i Edmonde Kardaku (34) iz Albanije.

 

Supružnici su za agenciju Beta kazali da im ne smeta to što su različite nacionalnosti i vere, ali da im je problem jezik bračnog partnera koji ne poznaju. Zato su angažovali prevodioca koji i dalje boravi kod njih dok ne nauče srpski, odnosno albanski jezik.

Zoran Tomić je, nakon brojnih neuspešnih pokušaja da se oženi i osnuje porodicu, rešio da potraži sreću u Albaniji.

 

KURIR

Advertisements

error: