DRAGAN JOVANOVIĆ: Ovo više nije moj Beograd osećam se kao stranac!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Glumac Dragan Gagi Jovanović ne prati vesti, niti aktuelnu političku scenu. Veći deo godine provodi na planini i smatra da bismo kao nacija bili mnogo srećniji kad bismo više vremena provodili u prirodi i vođenju ljubavi.

 

Gagi retko daje intervjue, ali je povodom 25. rođendana predstave “Čikaške perverzije” razgovarao s ekipom Danasa. Pristao je na razgovor, kaže, samo zato što im je tema bila ova dugovečna predstava, za koju se i danas traži karta više. A o tome koliko je ova predstava popularna, govori i to što ju je gledao čak i Novak Đoković.

Govoreći o svom radu i odnosu prema umetnosti, glumac se ipak osvrnuo na današnji Beograd i mentalitet našeg čoveka.

 

Zar ne sija previše?

– (Smeh)… Nisam mislio na tu vrstu svetlosti nego one koja dolazi iz duše Beograđana. Nažalost, eto ja sam izgubio nadu i tako sam nešto i mogao da izjavim, da posle toliko godina kažem da bih ja u Beograd voleo da dođem samo kao turista, u grad u kojem sam rođen. Ali, dobro, i to je prihvatljivo (smeh)… Samo je bitno da ne izgubimo smisao za humor. Važno je provesti mnogo vremena u prirodi. Ja tek sada shvatam koliko sam bio uskraćen za tu prirodu. Eto…

Advertisements

 

Šta sa onima koji ne mogu da odu u prirodu kao ti?

– Ja mislim da velika većina može da ode u prirodu, pogotovo što im je tamo rodno mesto (smeh). Tako da, nije to loše. U svetu isto tako postoje te velike metropole gde isto ne žive ti ljudi koji su tamo rođeni, zato što se tu odvija biznis, tu su sastanci, tu je trka, tu je ludnica. Tako da verovatno to sad ide tom logikom prozapadnom, proevropskom.

 

Da li se to tebi sviđa?

– Ja samo mogu to da komentarišem. U nekom trenutku mogu da kažem da mi je to bez veze, u nekom momentu mogu da razumem i da u tome vidim nešto – iskoristićemo to mesto za turizam i neka bude turista kao što je Beograđana u svakom trenutku – mi smo onda rešili sve probleme – živećemo kao Rimljani.

 

B92

Advertisements

error: