TOMA FILA: Ubica Zorana Đinđića je HEROJ oslobodio je našu Srbiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Fila kaže da bi savetovao Zvezdana Jovanovića da prizna da je ubistvo izvršio jer je šefa Vlade smatrao izdajnikom. Iz DS to oštro osudili.

 

Advokat Toma Fila je Zvezdana Jovanovića, ubicu nekadašnjeg lidera DS i premijera Zorana Đinđića, proglasio herojem i patriotom, a uz to ga je i izjednačio s Gavrilom Principom!

Ova skandalozna izjava poznatog beogradskog pravnika šokirala je javnost i nekadašnje Đinđićeve saradnike.

 

Zbog Haga

Naime, Fila je u intervjuu za jedan nedeljnik, odgovarajući na pitanje kako bi on branio optužene za ubistvo srpskog premijera, doslovno rekao da bi savetovao Jovanovića da prizna da je ubistvo izvršio iz političkih motiva, i to zato što je Đinđića smatrao izdajnikom. To bi, smatra Fila, imalo dobar prijem u javnosti, gde bi na Jovanovića gledali kao na heroja.

Advertisements

 

– Da sam radio, ja bih optužene branio drugačije. Znali su to i u tužilaštvu, plašili su se da me angažuju. Ja bih tražio da u tom slučaju Zvezdan Jovanović prizna da je pucao i ubio Đinđića zbog političkih motiva, da ga je smatrao izdajnikom jer je hteo da najbolje borce na Kosovu, a i u ratovima u Hrvatskoj i BiH, izruči Haškom tribunalu. Ubistvo bi dobilo jasnu političku boju, Zvezdan Jovanović bio bi politički krivac. Ubedio bih Jovanovića. Ja bih mu rekao da prizna i da kaže da je ubio iz patriotizma, on bi dobio oreol patriote, rodoljuba, kao što je, recimo, ubistvo Ferdinanda, ono s Principom – naveo je Fila i dodao da je ovo ubistvo „bilo proizvod straha od Haškog tribunala“.

 

Aktuelni šef demokrata Dragan Šutanovac juče je osudio Filin pokušaj relativizacije atentata na Đinđića.

 

KURIR

Advertisements

error: