EMISIJA MORGANA FRIMENA: Srbi su krivi za sve u Jugoslovenskom ratu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U dokumentarnoj emisiji “Priča o nama” koju na kanalu Nacionalna geografija vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen (80) iznete su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

 

Srbi su okrivljeni i za genocid i etničko čišnjenje u Srebrenici.

U epizodi koja je prikazana u nedelju, Frimen se u Sarajevu i Srebrenici susreo sa bosanskim novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, prenosi “Kurir”.

“Šta se zaboga ovde desilo?”, uzviknuo je Frimen šetajući grobljem u Srebrenici, a zatim sledi odgovor Feđe Hadžifejzovića:đ

 

Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1. 000 ljudi u jednom naletu”, izgovara Feđa Hadžifejzović.

Advertisements

 

On dodaje da ne može da veruje kako je neko mogao da uradi takvo “etničko čišćenje”.

U emisiji se nižu potresne slike rata, dok Frimen izgovara: “Cele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici”.

 

Nekoliko puta iznete su i tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Frimen je kasnije dao i intervju istom bosanskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu.

 

Iako je emisija snimljena kao dokumentarna, nikome iz novinarske ekipe nije palo na pamet da čuje i drugu stranu i istraži sve činjenice, navodi list.

 

MONDO

Advertisements

error: