NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Pohapsićemo dilere iz školskih dvorišta!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica, daleko od naše dece i iskorenimo tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima, kaže Nebojša Stefanović.

 

Nećemo dozvoliti narko-dilerima pristup našoj deci i školama. Naša poruka je jasna – Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće odlučno da se bori protiv narko-dilera, kaže ekskluzivno za Kurir ministar policije Nebojša Stefanović.

 

Da bi se problem narkomanije rešio, potrebno je da se uključi celo društvo.

– Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica, daleko od naše dece, iz školskih dvorišta i iskorenimo tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima. Ovo je zajednička borba celog društva, u koju svi moramo biti uključeni i odlučni da joj se suprotstavimo – kaže Stefanović.

Advertisements

 

MUP je sada veoma aktivan na otkrivanju onih koji stoje iza Instagram naloga „Droga Srbija“, na kom su srpski tinejdžeri postavljali fotografije na kojima pokazuju da koriste narkotike ne samo kod kuće već i u školi, a džointe su palili i pokraj policijskih kola.

 

– Policija u saradnji sa tužilaštvom radi na identifikaciji administratora ovog naloga i svih onih koji se nalaze na objavljenim slikama. U borbi protiv narkomanije preduzima se niz preventivnih mera, koje su posebno usmerene na naše najmlađe. U sklopu predmeta Osnovi bezbednosti dece, koji je na moju inicijativu od septembra uveden u osnovne škole, jedna od ključnih tema je problem narkomanije – kaže Stefanović.

 

Podsetimo, i ministar prosvete Mladen Šarčević se takođe povodom problema s narkoticima juče ekskluzivno oglasio u Kuriru i poručio da učenike koji se drogiraju treba izbaciti iz škole i poslati ih na lečenje.

 

KURIR

Advertisements

error: