MUAMER ZUKORLIĆ: Sramota koliko nas poslanike malo plaćaju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ne ide da narodnom poslaniku bude plata 60.000 dinara i pritom govorite da je Srbija lider u regionu.

 

Kao manjinska lista možemo da budemo jezičak na vagi za beogradske izbore

Muamer Zukorlić, bivši muftija, sada poslanik i predsednik Stranke pravde i pomirenja, kaže da na beogradske izbore izlaze sami, a da su posle 4. marta spremni da razgovaraju sa svima. Kako nastupaju kao manjinska lista, siguran je da ulaze u gradsku skupštinu, a ne isključe mogućnost da upravo njihovih nekoliko odbornika bude jezičak na vagi. U razgovoru za Kurir Zukorlić navodi da ga nije bilo strah reakcije naroda kada je kazao da je plata parlamentaraca mala, a nedavno povećanje od oko 5.000 dinara ocenjuje kao nedovoljno.

 

Najavili ste izlazak na beogradske izbore. Šta očekujete?

Advertisements

– Očekujem da uđemo u gradsku skupštinu sa nekoliko odbornika, da to bude nukleus jedne nove, sveže politike u kojoj se potenciraju stvarne ljudske vrednosti – plemenitost i iskrenost. Mi smo grupa koja neće varati građane, predstavićemo ponudu drugačiju od ove koju gledamo 30 godina. U ovom trenutku ne pretendujemo na neku veliku vlast jer smo svesni činjenice da je potrebno da se desi značajna promena svesti građana da bi ova naša politika pobedila. Dakle, mi preferiramo svojevrsnu pedagoško-političku retoriku.

 

Ali sa čim ćete pred Beograđane?

– Mi ćemo imati i jasnu ponudu koja se odnosi na lokal, ali potenciramo ove vrednosti. Kakvu god ponudu da damo, od unapređenja administracije koja se nije obračunala s korupcijom do komunalne usluge, sve to ima smisla samo ukoliko na odgovornim mestima u Beogradu budu osobe koje će etički očuvati povereno.

 

KURIR

Advertisements

error: