IVICA DAČIĆ SAHRANIO OCA: Ovo mi je najteži dan u životu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD -Desimir Dačić, otac ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sahranjen je danas na Novom groblju, a od njega se oprostio šef diplomatije potresnim govorom:

 

“Dragi Desimire, držao sam mnoge govore u životu, ali ovaj je najteži, jer je ovo najteži dan u mom životu. Dragi naš oče, dobri čoveče, revnosni supruže, najmiliji dedo u ime naše porodice, želim da se oprostim od tebe. Smrti se najmanje boji oni čiji život ima najveću vrednost, što je čovek bolji to se boji manje smrti, jer za svetog čoveka nema smrti. U tvoj životu Desimire nema ničega zbog čega bi ti neko nešto zamerio. Ceo život trudili smo se da ga ne obrukamo i da se on nama ponosi, kao što smo se mi ponosili njima. Ceo život trudio se da on sam stvori sve, ne da mu neko nešto da”, govorio je Dačić danas na Novom Groblju.

Advertisements

 

On je rekao kako mu je otac rođen 2.marta 1938. godine, da je radio u narodnoj miliciji i da se borio za Srbiju.

 

“Na Kosovo sam rođen zato što je on tamo radio, čak smo u jednom momentu bili zajedno 89 godine, on u policiji a ja u vojsci. 7 maja 1984. godine ukazom predsedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije odlikovan je ordenom rada sa srebrnim vencem. 13. maja na taj poznati policijski praznik 82 godine, tadašnji republički sekretar Lalović pohvalio ga je za izuzetne rezultate za izvršavanje u oblasti bezbednosti”, rekao je DačIĆ.

 

Kurir

Advertisements

error: