BRAVO! Grk koji je odbio da nas bombarduje dobio ORDEN SRBIJE nakon 20 godina!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Grčki kapetan Marinos Ricudis, kog će srpska istorija zanavek pamtiti kao čoveka koji je odbio da bombarduje srpski narod 18. aprila 1999, odlikovan je ove nedelje Ordenom Svetog cara Konstantina. Odlikovao ga je Sveti Sinod Srpske pravoslavne crkve.

 

Marinos je svoju odluku doneo kada mu je bilo samo 26. godina, rizikujući čin, čitavu svoju vojnu karijeru i diplomu mornaričke akademije.

 

Ovim povodom Marinos se na svom Fejsbuk profilu obratio svojoj srpskoj braći ovim rečima:

Advertisements

– U Srbiji su mi mnogi rekli da mi je narod zahvalan na svemu. Nisam u stanju da shvatim o čemu se radi, niti da iskažem svoja osećanja, ali sam svestan činjenice da mi je ovo najveće priznanje koje sam ikada dobio. Nema sumnje da je ovo priznanje jedno od najvećih koje svaka duhovna osoba može da dobije. Nisam ni sanjao da ću ovo jednom dobiti, priznanje od cele nacije pravoslavne tradicije i hrabre prošlosti. Srbija nisu samo ljudi i zgrade već i sveci, kraljevi, sveti manastiri, zastava, borbe bez ikakvih šansi, hrabri vojnici koji su ginuli tokom borbi, kultura, literatura i sve u njihovoj civilizaciji – napisao je grčki kapetan.

 

KURIR

Advertisements

error: