VUČIĆ: “Ako je dijalog da priznamo Kosovo – hvala, doviđenja”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Davos — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.

 

Vučić je za rekao da su razgovarali o nastavku dijaloga i rešavanju problema.

Kako je naveo, ne razume zašto su prihvatili samo razmenu informacija kada je reč o istrazi ubistva Olivera Ivanovića, ali se nada da će oni pronaći njegove ubice.

 

Predsednik Srbije je poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

“Imali smo sastanke sa Albancima koji su ovde predstavljeni u skladu sa onim kako je dogovoreno – dakle Kosovo zvezdica Rezolucija 12 44”, rekao je srpski predsednik.

 

Naveo je da je važno da nastavimo da razgovaramo i da razmišljamo o budućnosti i srpskog i albanskog naroda.

Na konstataciju da će učestvovati na više skupova na kojima se “zapravo govori i o Srbiji i Kosovu” i na pitanje da li to treba da nas raduje ili zabrine, predsednik Srbije je rekao da se ovde ne govori o Srbiji i Kosovu, već o Beogradu i Prištini, a da Tači govori o Srbiji i Kosovu, dok neki ne govore uopšte o Srbiji i Kosovu…

Advertisements

“Da, govori se o našim odnosima i nije laka godina pred nama, u svakom slučaju. Pošto ne mogu da komentarišem gluposti koje pojedini ljudi na srpskoj političkoj sceni izgovaraju – mi moramo da odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, hoćemo u budućnosti, i da imamo realan i ozbiljan pristup da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo”, rekao je Vučić.

 

On je naveo da je bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se mi i Priština dogovaramo mora da bude takva da i jedni i drugi mora da budemo pomalo ljuti i nezadovoljni.

 

“Mi moramo da je odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom. U budućnosti da imamo realan, ozbiljan i odgovoran pristup. Da izgubimo najmanje što moramo a da dobijemo najviše što možemo i ja sam bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se mi i Priština dogovaramo mora da bude takva da i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljni i ljuti. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobiju ništa, mislim da je to pogrešan put i da on nikada neće dovesti ni do kakvog rešenja”, rekao je Vučić.

 

B92

Advertisements

error: