ĐOKOVIĆ: Ne znam šta da radim možda moram na operaciju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novak Đoković završio je učešće na Australijan openu u četvrtom kolu porazom od Hjeona Čunga, ali se veći problem što se vratila povreda lakta.

 

Đoković je izgubio od Južnokorejca rezultatom 7:6 (7-4), 7:5, 7:6 (7-3) za skoro tri i po sata igre i potom otkrio da mu se vratio bol zbog kojeg je pauzirao šest meseci.

On je istakao da ne zna šta ga čeka, da postoje razne mogućnosti, ali da mora da sačeka nalaze lekarske ekipe.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

 

“Nije operacija bila na stolu jer sam bio uveren od svih stručnjaka da operacija nije bila najbolja opcija u to vreme. Da li će se pojaviti kao mogućnost – ne znam. Moram da se konsultujem sa njima. Očigledno da nisam ni blizu 100% zalečenja ove povrede i pri kraju prvog seta je počelo malo više da boli i pod antiinflamatornim lekovima koje nikako ne volim. Na njima sam živeo godinu i po dana, pa sam opet morao da ih koristim da bih izdržao turnir – nije to strano, mnogi sportisti na visokom nivou to konzumiraju, ali ta hemija ima nus pojave”, rekao je Đoković srpskim medijima.

 

Novak je pokušavao da lekovima drži upalu pod kontrolom, delimično je uspevao, ali ne želi više ni to da radi.

 

“Definitivno moram da uzmem neke stvari u obzir koje na duže staze mogu da budu rešenje, kako ne bih više bio u ovim situacijama, da tražim kratkoročna rešenja. Danas za sutra, to nije ispravno niti želim da se suočavam sa ovakvim situacijama. Videćemo, možda je opet duža pauza preda mnom, ne znam, moraću da snimim i vidim šta se događa”.

 

Ponovo će pokušati da dobije mišljenje većeg broja lekara i odredi šta će raditi u nedeljama koje dolaze.

Advertisements

 

“Ne bih mogao procentualno da kažem koliko boli, kolika je šteta naneta, da li je ovako ili onako… Sveže sa terena ne mogu da vam dam odgovor trenutno. Moraću da se konsultujem sa specijalistima iz različitih delova sveta, da uzmem više mišljenja i donesem odluku i zaključak šta mi je ispravno raditi. Prvi put u karijeri se suočavam sa ovako ozbiljnom povredom, ali je to prema navodima stručnih lica došlo kao posledica poslednjih 12 godina na visokom nivou i toliko odigranih mečeva”.

 

Nakratko se osvrnuo i na sam duel sa Čungom koji je od prvog do poslednjeg poena igrao kao u transu.

 

“Tako je kako je, moram da prihvatim stvari kakve jesu, hvala bogu tenis mi nije jedina stvar u životu, iako bih voleo da igram. Čekao sam šest meseci, takve su okolnosti bile da sam imao tračak nade da mogu da odigram ovde. Igrao sam, zahvalan sam na činjenici da sam mogao da odigram četiri meča i naravno da bi bilo idealno da nisam imao bolove, pa verujem da bi situacija na terenu bila malo drugačija, posebno da sam imao mogućnost da odserviram jače i preciznije. Možda bih stvorio prednost u tom elementu igre, ali to nije slučaj, morao sam da se nosim sa tim bolom i izgubim meč, ali dobro – idemo dalje”.

 

 

Kao i pre šestomesečne pauze, najjači bol osećao je prilikom servisa, od čega su poticali svi dalji problemi.

 

“Ako je jedan udarac u igri kompromitovan, još ako je jedan od najvažnijih u tenisu, onda je kompletna igra kompromitovana. I kretnja jer imate bubicu u glavi koja vas stalno podseća na to, pošto svaki poen krećete sa servisom, svaki drugi gem servirate… Ako nemate slobodu u serviranju, utiče na sve ostale udarce. Ne želim da tražim izgovore i umanjim pobedu Čunga, ali to je bila realnost. Čak i kada sam imao neke polušanse ili šanse, on je pogađao neke vinere i pasingšotove koji su neverovatni. Kapa dole”.

 

Za kraj, potvrdio je da nije završio sa tenisom i da će se vratiti kada potpuno zaleči povredu lakta.

 

 

B92

Advertisements

error: