MINISTAR VULIN: Srbi mirno spavajte vojska i ja vas čuvamo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane sa velikom budnošću i pažnjom prate sva dešavanja u našem okruženju i u stanju su da reaguju na bilo kakvo ugrožavanje naših prostora i bezbednosti građana Srbije, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska kasarne “Stefan Nemanja” u blizini administrativne linije.

 

“Svi smo na velikom oprezu i danas smo tu da bismo se uverili u stanje i u borbenu gotovost naših jedinica i spremnost da reagujemo na svako ugrožavanje na ovom prostoru. Da se uverimo u našu sposobnost dana bilo kakve pojave koje bi mogle značajnije da ugroze bezbednost svih Srba bez obzira na to gde oni žive reagujemo”, ističe Vulin.

 

Vojska Srbije je i materijalno i kadrovski spremna i osposobljena, dovoljno naoružana i opremljena da može da sprovede svako naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i državnih organa na odbrani naše teritorije, našeg ustavnog poretka, na odbrani mira i stabilnosti čitavog prostora, rekao je Vulin.

 

“Vojska Srbije je spremna da zaštiti svaki deo naše teritorije i dovoljno organizovana i pripremljena da svi građani Srbije mogu da budu apsolutno sigurni da mir i stabilnost ne mogu da budu ugroženi dok je Vojska Srbije ovde”, dodao je on.

Advertisements

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, bezbednosnu situaciju u zemlji ocenio je stabilnom.

“Izvršavamo redovne zadatke, pažljivo pratimo dešavanja u zahvatu administrativne linije u Kopnenoj zoni bezbednosti i preduzimamo sve potrebne mere da bilo kakvu pojavu ugrožavanja bezbednosti, pre svega građana Srbije, uočimo i da na najefikasniji način reagujemo. Na to nas posebno usmerava jučerašnji događaj, atentat na Olivera Ivanovića”, ukazao je on.

 

Definitivno postoje organizovane manje ili veće grupe kojima nije stalo do mira i stabilnosti na ovim prostorima, kaže Diković i dodaje da su pripadnici snaga bezbednosti i Vojske su spremne da adekvatno odgovore i zaštite bezbednosti svih.

Vulin i Diković obišli su pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u Kasarni “Stefan Nemanja” u Raški.

RTS

Advertisements

error: