AMERI ZNAJU? State Department dva dana pred ubistvo najavio haos na Kosovu

Podeli vest sa drugima!
  • 85
    Shares

Advertisements

Samo dva dana pre nego što je političar Oliver Ivanović upucan ispred kancelarije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, američki Stejt department upozorio je građane koji putuju na Kosovo da budu na oprezu zbog opasnosti od terorizma, prenosi “Telegraf”.

 

– Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo. Teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne dogadaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine – stoji u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela i američka ambasada u Prištini.

 

Pored toga, Amerikanci se upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog, kako se navodi, “građanskih nemira”.

Advertisements

– Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu – navodi Stejt department.

 

Kako se dalje dodaje, “iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata”.

U saopštenju se ne precizira na koje se to “nedavne nemire” misli.

 

ESPRESO.RS

Advertisements