AMERI ZNAJU? State Department dva dana pred ubistvo najavio haos na Kosovu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Samo dva dana pre nego što je političar Oliver Ivanović upucan ispred kancelarije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, američki Stejt department upozorio je građane koji putuju na Kosovo da budu na oprezu zbog opasnosti od terorizma, prenosi “Telegraf”.

 

– Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo. Teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne dogadaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine – stoji u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela i američka ambasada u Prištini.

 

Pored toga, Amerikanci se upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog, kako se navodi, “građanskih nemira”.

Advertisements

– Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu – navodi Stejt department.

 

Kako se dalje dodaje, “iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata”.

U saopštenju se ne precizira na koje se to “nedavne nemire” misli.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: