STEFANOVIĆ: Naprednjaci Olivera nazivali izdajnikom sad mu drže govor i žale!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider Levice Borko Stefanović i nekadašnji Šef pregovaračkog tima za razgovore sa Kosovom je, komentarišući obraćanje predsednika Vučića, rekao da on ni danas nije mogao bez politikantskih upiranja prstom u opoziciju. Nečasno je da na odru ubijenog Olivera Ivanovića o njemu govore ljude koji su ga prikazivali u najcrnjim mogućim tonovima, dodao je.

 

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je jutros ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za informacije o ubicama. Ivanović će biti sahranjen u Beogradu, saopštila je njegova stranka.

 

Zbog ubistva Ivanovića otkazan tehnički dijalog Beograda i Prištine u Briselu. Održana i hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubistvo je okarakterisao kao teroristički akt . Srpsko tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak.

 

Ovo je velika tragedija za porodicu, za sve građane, a posebno za Srbe na Kosovu, rekao je Borko Stefanović, gostujući na N1.

Stefanović, komentarišući reakciju Vučića, rekao je da se nadao da će današnji dan proći bez politikantskih upiranja prstom.

 

Na konferenciji (opozicione kolone koju predvode Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić, Janko Veselinović i Borko Stefanović) smo želeli da odamo počast tom sjajnom čoveku koji je prerano otišao, i želeli smo samo da ukažemo na atmosferu i na to da nemamo pravo da prećutimo da se to ubistvo ne može odvojiti od atmosfere konflikta, satanizacije, i proglašavanja za izdajnike, crtanja meta na čelima političkim protivnicima, ponovio je Stefanović ono što je danas rečeno.

Advertisements

 

Ono što je usledilo kao odgovor na konferenciju je sramno i gnusno, dodao je Stefanović, osvrćući se na obraćanje predsednika Vučića. Nije uspeo da pobedi sebe da u momentu kad se odaje počast čoveku koji je toliko dao za odbranu Srba na Kosovu, nije izdržao a da ne uperi prstom i ukaže da je opozicija optužila državu, da smo mi njega napali, dodao je. Što je i negirao.

 

Stefanović je upitao zašto smo tu gde smo, zašto niko nije odgovorio na apele Olivera Ivanovića za bezbednost, zašto je zapaljeno 40 automobila na Kosovu.

Očekivao sam od predsednika moje, vaše Republike da se danas izdigne iznad toga, da pokaže slogu bar u tuzi, ali ne, to je iskorišćeno za – hajde sada da nabrojim ove izdajnike, naveo je Stefanović.

 

“Zna se kome je ovo ubistvo odgovaralo, rekao je. Ako to zna, neka podeli sa javnosti”, dodao je Borko Stefanović.

Stefanović primećuje da je predsednik ubistvo ocenio kao teroristički akt, kao atentat, iz čega je jasno onda da je politički motivisano.

Govoreći o odnosu prema Ivanoviću poslednjih meseci, naveo je da su od njega pravili lopova, dodao je da je Pink snimio spot o njemu, kao o svemu najgore mogućem.

 

n1 srbija

Advertisements

error: