TAČI I HARADINAJ SAGLASNI: Ubistvo Ivanovića je velika bruka i sramota!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik i Vlada Kosova kao i premijer Ramuš Haradinaj osudili su ubistvo lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića u severnom delu Mitrovice.

 

Predsednik Kosova Hašim Tači je oštro osudio ubistvo Ivanovića i zatražio hitno rasvetljavanje zločina.

“Pozivam organe reda da što brže rasvetle okolnosti njegovog ubistva i da izvršioce zločina izvedu pred lice pravde”, rekao je predsednik Tači, a preneo njegov kabinet.

On je pozvao građane Kosova svih nacionalnih zajednica na severu da sarađuju sa organima kako bi ubistvo Olivera Ivanovića bilo što pre rasvetljeno.

 

Haradinaj: Ne prihvatamo logiku obračuna krivičnim delima

Advertisements

“Ubistvo Olivera Ivanović pod nejasnim okolnostima i nepoznatim motivima je kriminalno delo i kažnjivo! Naše institucije će učiniti sve što je u njihovoj moći da se rasvetli ovo ubistvo i nikada neće prihvatiti logiku obračuna krivičnim delima za političke svrhe od strane bilo koga!” poručio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Osvrnuo se i na odluku beogradske delegacije o prekidu dijaloga zbog Ivanovićevog ubistva.

 

“Korišćenje ovog tragičnog dela u svrhu svakodnevne politike, čak i za blokiranje procesa koji imaju za cilj normalizaciju odnosa između dve države – protiv je logike i duha saradnje! Kosovo ostaje posvećeno stvaranju sigurnog okruženja za sve svoje građane, kao i snažno određeno na svom evroatlantskom putu,” naveo je.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: