OVO JE REALNOST! Devojčica umrla zbog siromaštva i bede!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Smrt dvogodišnje devojčice iz Podgorice podigla na noge građane glavnog grada.

 

PODGORICA- Porodica Marijane Bogavac iz Podgorice ostala je bez najmlađeg člana –dvogodišnje Jelene, koja je bolovala od dijabetesa. Nesrećno dete rođeno je sa tom bolešću pa se o njenom zdravlju moralo dodatno voditi računa. Samohrana majka bila je korisnica socijalne pomoći od uvođenja naknade za majke sa troje i više dece. Kako je naknada ukinuta, bila je u velikim finansijskim problemima i nije bila u mogućnosti da kupuje lekove detetu što je, na kraju dovelo do tragedije.

 

Njena pomoć zavisila je od aktivista Banka hrane i donacija ljudi dobre volje. Nažalost to nije bilo dovoljno da se izbegne najgore.

– Živeli su bez struje zbog neplaćanja računa, zaprećeno im je iseljavanjem iz podstanarskog stana zbog dugova, kažu u Banci hrane.

Advertisements

 

Grupa građana pokrenula je peticiju za ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

 

– Usled nemaštine i nebrige države, ukidanja jedinog izvora primanja samohrane majke M.B., kao i loših i teških životnih uslova dečji život je prerano ugašen. Za ovu tragediju je odgovorna država, odnosno Ministarstvo rada i socijalnog staranja koje je ovu porodicu ostavilo bez ikakve zaštite i pomoći, navodi se u peticiji.

 

Marijana Bogavac je sa tri ćerke mesecima živela u lošim uslovima, bez struje i vode dok im je hrana stizala od donatora. Otac Savo, živeo je i radio u inostranstvu.

 

NOVOSTI

Advertisements

error: