PATRIJARH IRINEJ: Hvala Bogu što nam je poslao Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nadamo se i molimo se gospodu da predsedniku Republike Srbije da snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena.

 

Patrijarh srpski Irinej se u svom govoru povodom Dana Republike Srpske osvrnuo na ulogu Vučića i Dodika u očuvanju KiM i RS.

– Ljudi mogu da pričaju ovo ili ono, ali mi vidimo koliko se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori da sačuva Kosovo i Metohiju. Blagodarimo gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju – poručio je danas patrijarh srpski Irinej na liturgiji, koju je služio u Banjaluci, povodom Dana Republike Srpske.

Advertisements

 

– Nadamo se i molimo se gospodu, dodao je patrijarh srpski, da predsedniku Republike Srbije da “snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom i uz pomoć božju da nas gospod neće ostaviti”.

Patrijarh je takođe zahvalio bogu što je Republici Srskoj dao čoveka, Milorada Dodika, koji, kako je rekao, mudro vodi svoj narod i lavovski se bori da sačuva Republiku Srpsku.

 

– Srbi znaju šta je država, jer su je uvek imali i umeju da poštuju državu i dok to budemo sledili tako – istoriju i kulturu našu, kao što rekoh, opstaćemo, odolećemo svim neprijateljima i iskušenjima našega vremena – zaključio je patrijarh srpski.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: