ZAVRŠENA OPSADA U RAKOVICI! Specijalci su uhapsili kriminalca

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Drama u Rakovici je nakon dva sata završena njegovim hapšenjem, a ovo su detalji o njegovom dosijeu.

 

Božidar Jović (42) zvani Boža bilder, koji je odležao osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića, uhapšen je danas kada je pretio da će razneti zgradu u Rakovici.

 

Nakon dva sata drame tokom kojih je pretio policiji i građanima zgrade u Rakovici, uhapšen je.

 

Božidar koji je rodom iz Leskovca, osuđivan je zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića. On je osam godina bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva Binića. Po izlasku braća Bogdanović su mu dala stan i novac. Policija je kod njega pronašla “magnum 357”.

Advertisements

 

Da podsetimo, grupa od devet osoba uhapšena je 2013. godine zbog sumnje da su od fudbalera Nikole Virijevića iznudili 30 stanova vrednih dva miliona evra, kao i 60.000 evra, nekoliko luksuznih automobila i najskuplje mobilne telefone. Među uhapšenima je bio i Božidar Jović, koji je danas uhapšen u Rakovici posle dvočasovne drame.

 

Kako su Novosti tada pisale, pripadao je grupi iz Rakovice koja se bavila iznudama i pretnjama. Oni su bili stari znalci beogradskih operativaca, koji su hapšeni i osuđivani za razbojništva, iznude, ranjavanja, pa čak i ubistva. Hvalili su se zaštitom Nebojše Stojkovića Stojketa, koji se u beloj knjizi MUP pominje kao vođa “rakovičkog klana”. Posebno, jer je u kumovskim vezama sa sada uhapšenim Stajkovićem.

 

Prilikom reketiranja Virijevića, među iznuđivačima su bila i dvojica policijskih službenika. Kada su pripadnici beogradske policije saznali da su među iznuđivačima i njihove kolege, alarmiran je Sektor unutrašnje kontrole MUP.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: