Srpska policajka bila u autu sa ubijenim mafijašem iz Crne Gore u toku ubistva

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nikšićanin Davorin Baltić (41), koji se dovodi u vezu sa crnogorskim “kavačkim klanom”, ubijen je u noći između 1. i 2. januara, u “sačekuši” na Vračaru.

 

Dok je svojim “golfom 7” ulazio u garažu, dvojica napadača su na njega, iz automatske puške i pištolja, ispalila oko 60 metaka, a na mestu suvozača bila je kuma njegove supruge, policajka M. N. koja je u vreme napada bila na dužnosti, a koja je Baltićev pištolj posle likvidacije bacila u kontejner?!

 

Prema izvorima Novosti, Baltić je te večeri oko ponoći povezao M. N. i dovezao je do zgrade u Internacionalnih brigada 50, gde je živeo kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se uparkira, na prilasku garaži, iz mraka su izletela dvojica napadača i osula paljbu. Baltić, koji je inače imao meru potrage, sa više hitaca je pogođen i preminuo je na licu mesta, dok je kuma – ostala nepovređena.

 

Napadači su zatim seli u automobil i dodali gas. Međutim, nekoliko sati kasnije, najverovatnije njihovo vozilo marke “tojota”, bez registarskih oznaka, pronađeno je zapaljeno, u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njemu je policija na zadnjem sedištu otkrila automatsku pušku, a na mestu suvozača pištolj. Postoje osnovane sumnje da je reč o oružju iz kojeg je likvidran Nikšićanin, koji je organima reda odranije poznat zbog trgovine narkoticima i umešanosti u ubistvo.

Advertisements

 

Ono što ovoj priči daje dodatnu intrigu je uloga policajke M. N. koja je posle ispitivanja, kako saznajemo, puštena kući, iako je učestvovala u uklanjanju materijalnih dokaza?!

Baltić je, prema kazivanju jednog stanovnika iz Internacionalnih brigada, u novoizgrađenoj zgradi na Vračaru, koja je pokrivena sa desetak kamera, živeo sa porodicom.

 

– Na TV-u sam čuo i video da se ubistvo dogodilo u našem kraju. Tek kad sam video fotografiju ubijenog, prepoznao sam ga. Viđao sam ga, znam da je stanovao u zgradi ispred koje je ubijen i delovao je pristojno – kaže komšija.

Baltić, međutim, nije bio nepoznat ni srpskoj, ali ni crnogorskoj policiji. Kako nezvanično saznajemo, u Crnoj Gori kao i u Srbiji, nikad nije krivičo odgovarao, niti je osuđivan. Slovio je za visokorangiranog člana “kavačkog klana”, a dovođen je u vezu sa nekim likvidacijama, kada se kroz medije “provlačilo” njegovo ime. Nadležni su ga tretirali kao “bezbednosno interesantnu osobu”.

 

Kada je pre više od tri godine započeo obračun dve ozloglašene kriminalne grupe iz Crne Gore, “kavačkog” i “škaljarskog klana”, jedna od njihovih prvih žrtava bio je Saša Marković iz Budve, bivši poslanik Liberalnog saveza Crne Gore. Odmah po ubistvu, crnogorska policija imala je informacije da se radi o sukobu za prevlast na narko-tržištu i sumnjalo se da je Marković ubijen greškom, te da je prava meta bio njegov kum Goran Đuričković, zet fudbalera Vladimira Petrovića Pižona.

 

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: