ZA NJIH NEMA NOVE GODINE! Ove žene ubijene su 2017. u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

S krajem svake kalendarske godine sumira se godina koja je iza nas.

 

Iz godine u godinu, kako se o porodičnom nasilju i nasilju nad ženama govori sve više, kraj godine vreme je i za sumiranje tragedija koje su obeležile prethodnu goidnu.

 

2016. godina, bila je jedna od najcrnjih po pitanju ubistava u porodičnom nasilju. Naime, u 2016. godini ubijeno je čak 36 žena!

Prema statistikama, 2017 godine u porodičnom nasilju ubijeno je 29 žena.

Ovo su žene koje su bile žrtve nasilnika, i one neće doživeti novu 2018. godinu.

 

Ljubinka Vićentić (51)

Ljubinku Vićentić (51) ubio je sin Milan (33), inače psihijatrijski bolesnik. Sin ju je ubio nožem, a njeno telo pronađeno je na krevetu u spavaćoj sobi – potpuno unakaženo. Ubica je nakon ubistva go tumarao ulicama. Zločinac je na psihijatrijskom lečenju.

 

Ivanka Čoti (69)

Ova žena stradala je kad ju je njen suprug Gaspar Čoti (71) ubio udarcima čekićem u glavu u porodičnoj kući, a zatim pokušao da se ubije lekovima.

Telo nesrećne žene pronašla je ćerka.

Advertisements

 

Jelena Jovanović (35)

Hitac u potiljak bio je koban po Jelenu Jovanović iz sela Donji Drenovac u opštini Žitorađa. U mladu ženu metak je ispalio njen bivši suprug Dalibor Jovanović (37). Nakon što je upucao, sebi je presudio hicem u glavu.

Zločin se dogodio sedam dana pre brakorazvodne parnice, a iza njih je ostalo dvoje dece.

 

Ruža Tomašević (62)

Marinko Ilić (60) nasmrt je izbo suprugu i sina Ružu Tomašević (62) i Dragišu Ilića (24) u dvorištu porodične kuće. Komšije su nasilnika više puta prijavljivale, policija je dolazila i privodila ga. Supruga je povlačila prijave u nadi da će se on smiriti.

 

Monika Ikotić (44)

Miloš Čodanović (28), slepi državni prvak u bacanju kugle najpre je ubistvo najavio na Fejsbuku, a potom nasmrt izbo bivšu suprugu Moniku Ikotić (44). Da je zločin bio dobro isplaniran, ispričala je njena majka koja je rekla da je Miloš došao s buketom da se, navodno, pomire.

 

Danijela M. (51)

Dušan M. (53) iz Aranđelovca ubio je pucnjem iz pištolja suprugu Danijelu (51), a potom se ubio.

Advertisements

error: