ŠEŠELJ ZVAO DAČIĆA TELEFONOM: Radikali i socijalisti idu zajedno na izbore

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lideri radikala i socijalista, prema našim saznanjima, čuli su se odmah nakon završenih lokalnih izbora u Mionici, gde su dve stranke prvi put nastupile zajedno i osvojile 16 odsto glasova. Dačić i Šešelj saglasili su se da je zajednički rezultat u Mionici dobar, da su osvojili više glasova nego da su pred birače izašli pojedinačno. Zato je zaključak da njihovi glasači i simpatizeri nisu protiv saveza.

 

Prema našim izvorima, Dačić je Šešelju rekao da će pre nego što sednu za pregovarački sto, socijalisti prvo pričati sa naprednjacima. Isti dan nakon tog razgovora, u sedištu radikala na Magistarskom trgu u Zemunu, zasedao je Gradski odbor SRS. Nešto više od 80 odsto, od 45 članova, izglasalo je da se pregovara sa SPS oko koalicije.

Advertisements

 

Predsednik Beogradskog odbora SRS Miljan Damjanović potvrđuje nam da bi pregovori trebalo da počnu 15. januara, a da će se rezultat znati do kraja meseca:

– Spremni smo da pričamo o svemu: da li će zajednički kandidat biti Aleksandar Antić, kojeg su već predložili socijalisti ili ćemo nastupati ka

o tim. Sa SPS „u paketu“ ide i Jedinstvena Srbija i to nam nije sporno. Dobrodošli su.

On navodi da mu nije nikaka problem da se povuče kao kandidat SRS za gradonačelnika i podrži Antića ukoliko se dve stranke dogovore.

 

KURIR

Advertisements

error: