SMEŠNO! Gradonačelnik Novog Sada: Građani da mi pišu pisma podrške

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića pozvao je građane koji žele da mu iskažu podršku zbog kritika koje je izrekao na račun pravosuđa u Srbiji, da mu pišu elektronskom poštom.

 

“Svako ko želi da prokomentariše gradonačelnikov stav ili nezapamćenu medijsku hajku koja se digla zbog slobodnog izražavanja njegovog mišljenja, da uputi izraze podrške ili kritiku upućenu svom, pre svega sugrađaninu, i gradonačelniku Milošu Vučeviću, može to da uradi slanjem mejla putem dve adrese elektronske pošte milos.vucevic@novisad.rs i gradonacelnik@novisad.rs”, navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da su građani uputili veliki broj poziva Kabinetu gradonačelnika, kao i veliki broj “masovnih pisanih iskaza usmerenih ka gradonačelniku”.

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je juče da se neće izviniti zbog “istine koju je rekao” kada je “kao pravnik i običan građanin” pitao sudije “kome služe, narodu ili lopovima” i “koliko koštaju njihov obraz i čast”.

Advertisements

 

Vučević je tu kritiku pravosuđa izrekao posle oslobađajuće presude bivšem ministru privrede Predragu Bubalu.

 

On je juče rekao da tu izjavu nije dao kao predstavnik izvršne vlasti, već kao građanin Srbije koji nije želeo da uvredi sve sudije, jer smatra da “ogromna većina sudija profesionalno i odgovorno radi svoj posao”.

Upitan zašto nije podneo krivičnu prijavu, Vučević je kazao da je tim javnim apelom podneo “sveopštu krivičnu prijavu”.

 

Tim povodom reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da je Vučević rekao istinu o stanju u pravosuđu, ali da nije trebalo da komentariše presudu.

 

Nekadašnji ministar privrede i privatizacije Srbije Predrag Bubalo oslobođen je u utorak pred Višim sudom u Beogradu optužbi da je zloupotrebio položaj prilikom prodaje državnih akcija u Luci Beograd.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: