NAJMLAĐI POLITIČARI SRBIJE – Oni su naša budućnost

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ovo su mladi lavovi srpske politike koji će u narednim godinama kreirati političku scenu.

 

1. NIKOLA SELAKOVIĆ (34)

Posle rođenja, šest godina je živeo u Novoj Varoši, da bi se kasnije sa porodicom preselio u Beograd. Završio je Šestu beogradsku gimnaziju. Posle osnovnih i master akademskih studija na Pravnom fakultetu u Beogradu, od 2010. godine pohađa doktorske studije. Tokom studija tri puta je pobeđivao na takmičenju u besedništvu na Pravnom fakultetu. Bio je član tima na međunarodnom takmičenju iz oblasti Internacionalnog javnog prava „Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition”, a 2007. godine dobio je prvu nagradu Alan Votson Fondacije za projekat „Dušanov zakonik i pravni transkripti”.

 

2. MARKO ĐURIĆ (34)

Osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu (Osnovna škola “Vladislav Ribnikar”, Prva beogradska gimnazija). Studije prava upisao je 2002. godine na Pravnog fakulteta. Aktivno je bio uključen u rad studetskih organizacija na fakultetu, gde je organizovao i vodio javne panel diskusije: „Kosovo i Metohija kao globalni problem“, koja je okupila profesore i studente iz više od 40 zemalja (2007), „Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU – pravne dileme“, u kojoj su učestvovali brojni profesori, eksperti i donosioci odluka, uključujući ministre u vladi i tadašnjeg premijera (2008) i druge javne diskusije.

 

3. IRENA VUJOVIĆ (34)

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista – master, završila je Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu. Upisala je doktorske studije na Fakultetu za poslovne studije.

Od 2005. do 2008. godine je bila koordinator saradnje u Odeljenju za međunarodnu saradnju Univerziteta „Džon Nezbit“. Takođe je bila saradnik u nastavi na predmetima Savremena ruska ekonomija i Ekonomija postsovjetskog prostora.

 

Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine, bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je na Izbornoj skupštini stranke 28. maja 2016. godine.

Advertisements

 

Nakon izbora 2012. i 2014. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Bila je zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove, član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, član Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i šef stalne delegacije Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje.

 

4. VLADIMIR ORLIĆ (34)

Završio je Osnovnu školu “Jovan Popović” u Obrenovcu, Matematičku gimnaziju u Beogradu, a diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije (2007), gde je, kako ističe, stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva – na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije (2011).

 

5. ALEKSANDRA JERKOV (35)

U Novom Sadu je završila osnovnu školu i gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj”. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu završila je Odsek za srpski jezik i lingvistiku. Diplomirala je kao prva u generaciji, 2005. godine. Magistrirala je na studijama evropskih integracija i regionalizma Univerziteta u Gracu. Prošla je nekoliko NDI i IRI obuka, kao i više neformalnih oblika obrazovanja, seminara, škola i treninga o političkom angažovanju.

 

6. ALEKSANDAR JOVIČIĆ (30)

Rođen je 1987. godine u Srebrenici, a osnovnu, srednju školu i fakultet završio je u Beogradu.

Od 2006. do 2010. godine radio je u kompaniji „Gorenje”.

U politiku jе ušao 2008. godinе, kada je postao član Srpske napredne stranke. U periodu od 2012. do 2016. godine bio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda.

 

9. MILJAN DAMJANOVIĆ (33)

Rođen u Prizrenu, po zanimanju je diplomirani ekonomista. Damjanović se pridružio Srpskoj radikalnoj stranci 2003. godine, u kojoj od 2008. godine obavlja partijske funkcije.

Bio je na izbornoj listi za parlamentarne izbore, ali kako radikali nisu uspeli da pređu cenzus, nije izabrana za poslanika. To mu polazi za rukom na republičkim izborima 2016. godine.

 

TELEGRAF

Advertisements

error: