Dan nakon afere sa jelkom Beogra od iste firme kupuje još ukrasa za 200.000 €!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na dan kada je Pištaljka otkrila da su beogradske vlasti od firme „Kip lajt“ (Keep light) kupile verovatno najskuplju jelku na svetu od 83.000 evra i postavile je i pre završenog tendera, ista firma se pojavila kao jedini ponuđač na tenderu za nabavku još novogodišnjih svetiljki, ovoga puta u vrednosti od 200.000 evra.

 

To možda objašnjava i iznenadnu velikodušnost firme za koju se već dve godine nameštaju tenderi za novogodišnju rasvetu, a koja se posle burne reakcije javnosti na Pištaljkino otkriće i nezakonite reakcije gradonačelnika Siniše Malog, koji je samostalno odlučio da se ugovor raskida, oglasila i rekla da jelku koju su cenili 83.000 evra sada daju za džabe.

 

„Kip lajt“ je jedini dostavio ponudu na tenderu za nabavku ukrasnih lančanica, a otvaranje njihove ponude kojem je od javnosti prisustvovala samo novinarka Pištaljke odvijalo se u isto vreme dok je Mali obećavao da će ugovor o kupovini jelke raskinuti jer je – preskupa.

Advertisements

Na otvaranju ponuda u gradskom Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, osim članova komisije bio je i jedan od direktora firme „Kip lajt“ Predrag Jović.

 

U ponudi koja je dostavljena u cajtnotu, samo sedam minuta pre zatvaranja tendera, „Kip lajt“ je naveo da će 3.200 lančanica (gumenih svetlećih creva) sa garancijom od godinu dana dostaviti i postaviti za 23.539.200 dinara. Sudeći po tome da se na tender niko drugi nije javio, i ovaj posao će dobiti firma koja godina unazad jedina kiti Beograd.

 

I na ovom tenderu traženi su vrlo specifični uslovi, da ponuđači imaju četiri hidraulične podizne platforme i to dve visine 14 metara, jednu visine 12 metara i jednu visine 21 metar, te da su u proteklih pet godina isporučili 10.000 lančanica. Članovi komisije za Pištaljku su prvo rekli da im uslove tendera niko nije sugerisao i da su ih oni pisali. Kada su novinari ovog portala naknadno telefonom pozvali predsednika komisije Nenada Stevanovića i upitali zbog čega su ovi uslovi bili neophodni, on je tražio da se pitanja pošalju mejlom.

 

Izvor: Kurir

Advertisements

error: