FOTOGRAFIJE! Vučić iz autobusa gledao odvijanje radova na Koridoru 10

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vladičin Han — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros, obišao radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana.

 

Vučić je obišao radove na izgradnji južnog kraka Koridora 10 na deonici Caričina Dolina-Tunel Manajle, na lokaciji Momin Kamen, a prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović i v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

 

Predsednik Srbije je prošao trasu autobusom, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predstavnicima medija.

 

Ukupna dužina autoputa kroz Grdelicku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonica: Grdelica – Caričina Dolina u dužini od 11,8 km i Caričina Dolina – Vladičin Han od 14,3 km.

U Grdeličkoj klisuri se grade dva velika tunela – Predajane dužine 1,8 km i Manajle oko jedan km, zatim dve velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

Advertisements

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrednost radova je 234,18 miliona evra.

 

Deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru za građevinare predstavlja veliki izazov i izuzetno je tehnički zahtevan teren za izgradnju. Trasa kroz Grdeličku klisuru je ove godine dobila i prvi asfalt – 12,6 km. Most Vrla u Vladičinom Hanu od 644,4 metra je najduži most na južnom kraku Koridora 10. Ukupna površina kosina je oko 154.000 metara kvadratnih na dužini od oko 7,5 km.

 

Takođe, izmeštena je trasa regionalnog puta M1 (LOT 2) u dužini od 800 metara, kao i međunarodna železnička pruga Beograd – Niš – Prešvo (LOT 5) u dužini od 1,5 km.

Na kosini Momin Kamen je izminirano do sada više od 435.000 metara kubnih, od ukupno 620.000 kubika.

Sav izminirani materijal je odgovarajućeg kvaliteta tako da se može iskoristiti za ugradnju na svim deonicama kroz Grdeličku klisuru. Tu se grade dve petlje Predejane i Vladičin Han.

 

Izvor: B92

Advertisements

error: