ANGELA MERKEL ŠOKIRALA AMERIKU: Rusija je NOVI LIDER sveta!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Rusija je u Siriji uticala na promene u međunarodnom poretku. I Angela Merkel ukazuje da se ne može više imati taj, pre svega američki pogled na svet – da je Rusija nevažna.

Ogroman uspeh koji je Rusija ostvarila u Siriji, kao i postupci američke administracije u poslednjih godinu dana, polako ali sigurno udaljavaju SAD sa pozicije „broj jedan“ u očima vodećih evropskih političkih elita.

Razlike u stavovima Bele kuće i lidera EU čine da Evropi, po svoj prilici, Rusija postaje sve bliža, a tome u prilog govori i izjava nemačke kancelarke Angele Merkel da je „Rusija sila koja formira međunarodni poredak“.

 

Da se raspoloženje Nemaca prema Moskvi menja pokazuju i podaci ankete agencije „ARD Dojčland trend“, u kojoj je dvadeset osam odsto ispitanika izjavilo da veruje Rusiji, dok Sjedinjenim Američkim Državama veruje 25 odsto učesnika ankete.

Advertisements

 

Nenad Radičević, politički analitičar i dopisnik lista „Politika“ iz Nemačke, za „Sputnjik“ kaže da bi izjava nemačke kancelarke mogla da se tumači kao svojevrsno priznanje Rusiji da je promenila situaciju u Siriji.

 

– Kada je ruska vojska ušla u Siriju, činjenično stanje u toj zemlji se promenilo, pre svega po pitanju Islamske države, ali i određenih opozicionih grupa koje nisu bile deo Islamske države. Suštinski, Rusija je tim svojim potezom uticala na međunarodni poredak, odnosno na to kako će doći do rešenja sirijskog rata.

VESTINET.RS

Advertisements

error: