SVEŠTENIK KUPIO MERCEDES OD 50,000 EVRA! – Šta vas briga to je moja stvar!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Don Andrija Vrbanić iz Ivanovca kod Osijeka, sveštenik katoličke crkve, kupio je nedavno luksuzni Mercedes E klase, vredan oko 50.000 evra, piše portal Index.hr.

 

Region u kojem radi Vrbanić je, inače, jedan od najsiromašnijih u Hrvatskoj, a on ne vidi ništa loše u tome što je kupio luksuzni auto dok mnogi njegovi vernici gladuju.

– Kupio sam auto, ali to može biti moja privatna stvar, pretpostavljam – potvrdio je on novinarima Indexa.

On je potvrdio da je kupio Mercedesa E klase, starog godinu dana, ali nije hteo da kaže tačnu cenu.

– To nek’ ostane tajna – rekao je i dodao da su mu Mercedes kupili njegovi vernici.

 

Jednostavnom pretragom na internetu novinari su saznali da Mercedes E klase, star godinu dana, košta između 350 i 400 tisuća kuna – oko 50.000 evra.

Advertisements

 

Upitan zašto bi mu vernici kupili luksuzni Mercedes, don Andrija je rekao:

– Verovatno me vole. I vi radite, imate svoj posao, zar ne? Imate nekakva primanja. Imam nekakvu nagradu od biskupije, odnosno župe. Vi možete napisati što god želite. Odmah ću vam reći, pola tog auta su 24sata i Glas Slavonije. Dakle, to je bilo na sudu, to je rešeno i ja sam od njih dobio solidno novaca, tako da sam sebi mogao priuštiti ovaj auto – pomenuo je Andrija odštetu koju je dobio nakon što je pre nekoliko godina tužio ova dva medija.

Novinari Indexa su ga zatim pitali ima li u njegovoj župi siromašnih građana, kojima bi poslužio novac potrošen na Mercedes.

 

– Apsolutno. Hoćete li potražiti župljane kojima sam ja isposuđivao pa se nikad više nisu vratili? Da, da. Mogu vas na mnoge adrese ovdje uputiti, imenom i prezimenom – poručio nam je.

IZVOR: INDEX.HR

Advertisements

error: