OVI NISU NORMALNI! “Neko” bez dozvole napravio kafanu i motel na vrhu Kopaonika

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ovako danas izgleda ski bife na Kopaoniku, koji je izgrađen na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, a za koji je izdat nalog za rušenje.

 

laniran kao montažni ski bife objekat, podignut na Pančićevom vrhu, takoreći na skijaškoj stazi, znatno je veći od dozvoljenog. Umesto 150, izgrađeno je 1.000 kvadrata.

 

Ovaj objekat je, kako je ranije pisao BIRN, u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode i višestruko prelazi odobrene dimenzije, a inspekcija je naložila rušenje tek pošto je BIRN zatražio dokumentaciju od Ministarstva građevinarstva.

Advertisements

 

Od rušenja pak, za sada barem, nema ništa.

Prema nalazu inspekcije, u izveštaju koji je dostavljen BIRN-u, piše da je izgrađen objekat “armirano-betonske konstrukcije, na četiri nivoa, površine koja u zbiru ima oko 1.000 kvadratnih metara”. Proverom dostupnih dokumenata BIRN otkriva da objekat na Pančiću podiže Snežana Mitković iz Smedereva. Iako niko od nadležnih institucija nije obavestio resorno ministarstvo o tome da objekat koji se gradi na Pančićevom vrhu nije u skladu sa saglasnošću koju su izdali, ministarstvo građevinarstva je poslalo inspekciju, koja je utvrdila da objekat koji se gradi nije u skladu sa propisima.

 

IZVOR: ESPRESO – N1 SRBIJA

Advertisements

error: